Baden-Baden

Wellness in Baden-Baden

Baden Baden is een stad in Zuid-West-Duitsland, dat door haar beroemde kuuroorden zeer aantrekkelijk is voor toeristen. "Baden" betekent "bad" in het Duits. Hiermee wordt al duidelijk gemaakt dat de stad de ultieme spa-ervaring geeft. Voor vakantiegangers die houden van wellness en ontspanning is deze stad een toeristische hemel.

Natuurlijke bronnen ontdekken in een spa-stad

De natuurlijke bronnen in de omgeving van Baden-Baden geven meteen de trekpleister van de stad weer. De stad staat al eeuwenlang bekend voor haar natuurlijke bronnen, zelfs in de tijd van de Romeinen. In het Romeinse Rijk gingen de Romeinen er dagelijks baden. Zelfs hun slaven werden aangemoedigd om te baden. De Romeinen ontmoetten er elkaar in de openbare baden om de dagelijkse stress weg te wassen. Ook gingen ze naar de bronnen om hun ziekten te genezen. Keizer Caracalla ging er naartoe om zijn rugpijn te verlichten.

Wellness in een bosrijke omgeving

Baden-Baden is gelegen in het Zwarte Woud. Dit betekent dat de wellness ervaring er gedeeld wordt met een bijzonder mooie natuur. De vele bronnen en bomen omringen het gebied. Een wandelvakantie in combinatie met het wellness gedeelte is er heerlijk genieten. Veel mensen gaan er naartoe voor het verbeteren van de gezondheid, of om een goede gezondheid te behouden. De kracht van de natuur is, in combinatie met de thermen, een goede geneesheer.

Andere doetips in Baden-Baden

De stad heeft een bevolking van ongeveer 60.000 inwoners. Alles wat nodig is voor een goed gevoel en ontspanning is er. Golf, tennis en paardrijden zijn er de meest populaire sporten. De omgeving is er ideaal voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, klimmen, fietsen, mountainbiken en hiking. In de winter is het er leuk om te skiƫn.

Er zijn veel interessante plekken om te zien in deze kleine maar mooie stad, zoals: het gerechtsgebouw, het casino, Festspielhaus, het theater en Kurhaus die behoren tot de culturele en artistieke attracties van de stad. Ook zijn de prachtige kerken, schitterende parken, aangename tuinen en middeleeuwse kastelen er interessant om te bezoeken.

Hotels in Baden-Baden

Baden-Baden heeft ongeveer 200 accommodaties. Vakantiegangers die er naartoe gaan voor de wellness beleving boeken beter een hotel met wellness gedeelte, zoals:

Een weekend Baden-Baden is zoals een sprookje, maar elke vakantieganger moet het zelf ondervinden!