Duisburg

Een korte vakantie in Duisburg

Duisburg is een stad in West-Duitsland. Vanuit Nederland is de stad gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Er wonen bijna een half miljoen mensen. In Duisburg vloeien de Rijn en de Ruhr samen.

De economie in Duisburg

De ligging van Duisburg was en is nog steeds erg belangrijk voor de economie van het land. Gedurende de eeuwen heen gebruikten vele mensen de natuurlijke rijkdommen van de stad. Kolen, ijzer, koper en andere metalen worden er al eeuwenlang ontgonnen. Vandaag produceert Duisburg bijna 50% van het metaal in Duitsland en meer dan een derde van Duitslands ijzer. Met behulp van ijzer en andere metalen produceren de fabrieken er grote hoeveelheden staal. In de tweede wereldoorlog speelde Duisburg een zeer belangrijke rol in de productie van oorlogsmachines. Ook hadden ze een kolenmijn. Deze werd in augustus 2009 gesloten.

Doe-tips in Duisburg

Natuurlijk gaan de meeste toeristen niet naar Duisburg om de fabrieken te zien, maar toch is het interessant om het productieproces te bekijken. Een korte vakantie naar Duisburg geeft de stad vanuit verschillende gezichtspunten weer. Het leven in Duisburg wordt er goed ervaren. De stad biedt tal van activiteiten om iedereen tevreden te stellen, zoals bijvoorbeeld een interessante havenvaart.

De dierentuin van Duisburg

De dierentuin van Duisburg is een uitstekende plek voor dierenliefhebbers. Er leven veel dieren in perfecte leefomstandigheden en uitstekende gesimuleerde habitats. De dierentuin is zo ontworpen dat een bezoeker het gevoel heeft echt in het wild te lopen. Er zijn grote ruimten, zeer weinig kooien, veel licht en veel verschillende soorten vegetaties. Elke setting is een uitstekende vervanging voor de natuurlijke leefomgeving van bepaalde dieren.

De Duisburgse Innenhafen

De Innenhafen in Duisburg is gemaakt op een vroeger deel van de haven. Het is 89 hectaren groot en er is veel te beleven. Toeristen moeten er zeker één van de vele pubs, cafés of bars bezoeken. Of iemand nu fan is van sport, cultuur, eten of drinken, in de Innenhafen zal niemand zich vervelen. Wandelen, joggen, culturele evenementen, uitstekend dineren, mooie uitzichten, enzovoort, de Innenhafen is het hart van de sociale en sportieve activiteiten in Duisburg.

Sportpark Wedau

Een andere attractie is Sportpark Wedau. Het is een plek van plezier, zon en vrije tijd. Deze plaats werd gebouwd met het idee om mensen goed te laten voelen, ongeacht hun leeftijd. Er is veel te doen. Zo zijn er grote waterglijbanen, balansactiviteiten om te doen, boottochten, je kan er kanoën en nog veel meer.

Hotels in Duisburg

In Duisburg zijn ongeveer 50 hotels die te boeken zijn aan voordelige prijzen. Enkele voorbeelden:

Een vakantie naar Duisburg is zeer leuk!