Frankfurt am Main

Een korte vakantie in Frankfurt am Main

Frankfurt, ook wel Frankfurt am Main genoemd, ligt in de Duitse deelstaat Hessen en bezit de welbekende wolkenkrabbers. Deze prachtige stad is de vijfde grootste van Duitsland. Frankfurt heeft meer dan 700.000 inwoners. De stad wordt gezien als het centrum van zaken en vervoer in Duitsland. Vaak wordt ze beschouwd als het grootste financiële centrum van heel Europa en bezit daarom ook één van de drukst bezochte luchthavens ter wereld. Dit maakt van Frankfurt een soort van Mekka voor CEO's en handelsmerken. Alhoewel Frankfurt heel zakelijk is, betekent het niet dat er geen bezienswaardigheden of activiteiten zijn voor toeristen.

Frankfurt is gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Ook is het gemakkelijk om in de stad rond te rijden, vanwege het moderne wegennetwerk. Tevens is het openbaar vervoer er gemakkelijk om te nemen.

Het toerisme in Frankfurt am Main

Frankfurt biedt een overvloed aan geschiedenis. Iedereen die interesse heeft in prachtige kerken uit het verleden, of in andere geschiedenis, zal Frankfurt een aangename vakantiebestemming vinden. Het is er een feest voor de zintuigen. De heilige Bartholomeus kathedraal, ook wel de Dom van Frankfurt genoemd, is bijvoorbeeld een prachtige, gotische kerk die sinds 1300 een waardevol deel van de geschiedenis is. Ze werd gebruikt voor de Heilige Romeinse Keizers. Tot op de dag van vandaag is de St. Bartholomeus kathedraal de belangrijkste kerk van Frankfurt.

In Frankfurt zijn er verschillende interessante bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals een groot aantal musea, kunstgalerijen, concertzalen en historische gebouwen. Op het gebied van entertainment en cultuur heeft de stad veel te bieden.

Het Goethe-haus is het huis waar Goethe geboren is op 28 augustus 1749. Bij het bezoeken van het huis krijgt elke bezoeker de indruk over hoe de mensen in de late barokke periode leefden. Het huis werd volledig vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd tussen 1946 en 1951 in haar oorspronkelijke staat hersteld. De meeste voorwerpen die op het scherm verschijnen, hoorden daardoor niet toe tot de Goethe-familie, maar ze zijn van dezelfde periode. Het is ook de moeite waard om een ​​reis te maken naar het aangrenzende, gerenoveerde Goethe Museum. Het bevat zowel een bibliotheek, als een boekwinkel.

De Sint-Paulskerk staat vooral bekend als een belangrijke ontmoetingsplaats waar momenteel tentoonstellingen en evenementen gehouden worden. Ze werd gebouwd om de Barfüßerkirche te vervangen. De bouw ervan begon in 1789, maar ze werd pas in 1833 geopend. Vanaf 1848 werd ze gebruikt door het Duitse parlement. Na de verwoestingen van de oorlog werd de kerk heropgebouwd.

Hotels in Frankfurt

Frankfurt heeft ongeveer 300 hotels. Enkele uitstekende hotels zijn:

Een stedentrip naar Frankfurt is een unieke ervaring!