Hanau

Een korte vakantie in het prachtige Hanau

Hanau, ook Hanau am Main genoemd, is gelegen in de deelstaat Hessen en bevat iets meer dan 90.000 inwoners. De stad is heel bekend doordat het de geboorteplaats is van de gebroeders Grimm, de uitgevers van de geliefde sprookjes. De gemeente bevat ook de start van de Märchenstraßen, de Duitse sprookjesweg. Het is een schilderachtige route die een paar honderd kilometer lang is. Ze loopt naar Bremen in het noorden van het land.

Hanau is gelegen aan de kruising van de rivieren de Main en de Kinzig. De locatie nodigt vakantiegangers uit om te genieten van een prachtig landschap. Niet ver van deze rivierkruising bevindt zich het romantische kasteel Schloss Philippsruhe en de pittoreske voorstad Kesselstadt.

Doe-tips in Hanau

Gelegen op ongeveer 25 kilometer ten oosten van Frankfurt, biedt Hanau een zeer goed openbaar vervoer en is het goed verbonden met de belangrijkste autowegen in de streek. Dit maakt het een vakantiebestemming die gemakkelijk bereikbaar is. Tevens is het gemakkelijk om de hoogtepunten van de stad en de omliggende gebieden te ontdekken met de bus of de trein. Dit is ideaal voor toeristen die hun eigen vervoer liever niet gebruiken tijdens een vakantie.

Staatspark Wilhelmsbad

Wilhelmsbad is een pittoresk spa-complex in de buurt van het district Hohe Tanne in het noordwesten van Hanau. Het werd vernoemd naar zijn schepper, kroonprins en graaf Wilhelm IV. Het complex werd gebouwd voor het genot van mensen met een aanzienlijke afkomst. In de grote, Engelse tuin werden veel voorzieningen voor entertainment toegevoegd: een grote paardencarrousel, een duivelsbrug en een piramide. De historische carrousel was vele jaren gesloten voor volledige restauratie.

Schloss Philippsruhe

Dit 18e eeuwse barokke paleis is een prachtig gebouwencomplex aan de rivier de Main in Kesselstadt. Op de begane grond bevindt zich de officiële trouwzaal van Hanau. De witte zaal in de linker vleugel van het paleis is een restaurant waar iedereen kan dineren als een echte koning. Het grote terras met uitzicht op de rivier is er in de zomer een prachtige plek om te ontspannen. Het paleis is de thuisbasis van het historische museum met prachtige tentoonstellingen van artistiek vakmanschap en een gedeelte over de gebroeders Grimm.

Hotels in Hanau

Hier volgen enkele uitstekende hotels die geboekt kunnen worden in Hanau:

Ontdek ook de oude binnenstad tijdens een lang weekend weg naar Hanau!