Hannoversch Münden

Een korte vakantie in Hannoversch Münden

Op het punt waar de rivieren de Werra en de Fulda samenkomen in de rivier de Weser, ligt het prachtige, onder heuvels en bossen gelegen Hannoversch Münden. Meer dan 700 vakwerkhuizen uit verschillende eeuwen, versterkte torens en resten van de oude stadsmuur getuigen van de trots en de rijkdom van de vroegere burgers in de stad. De gemeente behoort tot de deelstaat Nedersaksen en bezit ongeveer 24.000 inwoners.

Eén van de zeven mooiste steden ter wereld

De bekende dichter Alexander von Humboldt vernoemde Hannoversch Münden als één van de zeven mooiste steden in de wereld. De stad kent een lange en interessante geschiedenis op basis van handel, ambachten en scheepvaart.

Hannoversch Münden is echt de moeite waard om te verkennen. Een combinatie van gastvrijheid, cultuur en vrijetijdsbesteding wacht op een interessant en opwindend verblijf, of het nu gaat om een ​​korte vakantie of een lang weekend weg. Veel interessante en culturele routes leiden tot Hannoversch Münden, zoals de "Deutsche Märchenstraße" of de "Deutsche Fachwerkstraße".

De natuur voor toeristen

Tijdens een korte vakantie in Hannoversch Münden is het aan te raden om een boottocht op de Weser of de Fulda te maken. Vanop het water wordt de gemeente uit een totaal ander perspectief gezien. Het goed ontwikkelde systeem van fietspaden door het pittoreske platteland langs de rivieren de Weser, de Werra en de Fulda trekt elk jaar een groeiend aantal fietsers. Hannoversch Münden biedt fietspaden aan in alle richtingen. Idyllische landschappen, charmante kadersteden, veel kloosters, kastelen en het huis van veel beroemde legendes en sprookjes kunnen er ontdekt worden.

Weser renaissance stadhuis en beiaard

Het prachtige stadhuis is één van de belangrijkste voorbeelden van de Renaissance-architectuur van de Weser in Noord-Duitsland. In het lagere gedeelte van het gemeentehuis vertellen muurschilderingen over belangrijke momenten uit de geschiedenis van de stad. In het hogere gedeelte van het gemeentehuis, het voormalige trouwhuis, worden tentoonstellingen gehouden.

Welfenschloß Kasteel en stadsmuseum

Het Welfenschloß-kasteel, oorspronkelijk een prinselijk gotisch-stijl paleis, bestaat al sinds 1501. Het diende lang als woon- en administratief hoofdkantoor. Nadat het kasteel in 1560 werd verwoest, werd het opnieuw opgebouwd in een vroege renaissancestijl. De twee renaissancekamers zijn nog steeds behouden in hun oorspronkelijke staat, waaronder de fresco's die de muren bedekken.

Hotels in Hannoversch Münden

De gemeente heeft zeer veel hotels beschikbaar, waaronder:

Een weekend weg naar Hannoversch Münden heeft veel te bieden aan toeristen!