Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten bezoeken tijdens een weekendje Duitsland

De periode rond Kerstmis is ieder jaar weer heel gezellig. Het is een periode waarbij we gezellig samen zijn en gezelligheid is hier dan ook de meest aangename factor. In ons land zijn er leuke kerstmarkten om te bezoeken, maar één ding is echter zeker. De kerstmarkten van Duitsland zijn gewoonweg de allergezelligste ter wereld. Daarom is een weekendje Duitsland tijdens de kerstperiode heel leuk om te ondernemen.

Duitse kerstmarkten bezoeken

De Duitse kerstmarkten liggen zowat verspreid over heel Duitsland. Enkele leuke steden waar een leuke kerstmarkt te vinden is, zijn:

Deze opsomming is slechts een glimp van de Duitse steden die kerstmarkten aanbieden waar gezelligheid troef is. Zoek dus een leuke stad uit en geniet alleen, met z'n tweeën of met vrienden van een leuk weekendje Duitsland met een bezoek aan de kerstmarkt!

Kerstmarkt Aken tijdens een weekendje weg

Aken is een mooie, Duitse stad waar de kerstmarkt altijd op en top sfeervol is. Het kerstprogramma van deze stad is elk jaar weer heel uitgebreid. Er zijn leuke spullen te koop, maar ook kan er geproefd worden van heerlijke lekkernijen. Het speciale kerstgebak uit Aken moet zeker eens geproefd worden. De live muziek brengt nog een extra, unieke sfeer met zich mee.

Kerstmarkt Keulen tijdens een weekend Duitsland

Ook de kerstmarkt in Keulen behoort tot de favoriete kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt is er enorm groot, het is een echt kerstdorp. IJsschaatsen, kinderkerst, een holebi kerstmarkt, een reuzen kerstboom en een prachtig kerstdecor, het zijn maar enkele voorbeelden van zaken die de Duitse stad Keulen aanbiedt tijdens de kerstperiode. Er even tussenuit zijn tijdens Kerstmis is dus ongetwijfeld bijzonder leuk in Keulen. Deze stad heeft tevens veel te bieden aan toeristen. Het is dus een ideale vakantiebestemming om even samen weg te gaan met z'n tweeën of in groep.

Kerstmarkt Koblenz tijdens een weekendje Duitsland

Koblenz is gekend als één van de oudste steden in Duitsland. Hierdoor heeft de stad een unieke sfeer tijdens de kerstperiode. De kerstmarkt brengt er dan ook meer sfeer dan andere Duitse kerstmarkten. Het is er heel gezellig om tussen de honderden kraampjes langs de historische gebouwen te wandelen. Met zekerheid is dit een authentieke kerstmarkt te noemen. Er worden tussen sfeervolle lichtjes echte a-capella kerstliedjes gezongen. Winkelliefhebbers kunnen er naar hartenlust winkelen tijdens de star shopping.