koblenz

Een lang weekend naar Koblenz

Eén van de grote steden in Duitsland is Koblenz. Ze bezit dan ook veel inwoners, meer dan 110.000! Deze stad is ideaal om te bezoeken tijdens een korte vakantie. Wat bijzonder is aan de stad, is dat ze niet tot een landkreis behoort, maar direct onder de deelstaat Rijnland-Palts valt.

De bijzondere ligging van Koblenz is een troef voor vakantiegangers. De stad ligt namelijk aan de samenvloeiing van de rivier de Moezel in de rivier de Rijn. De Latijnse vertaling van Koblenz verwijst dan ook naar de samenvloeiing van deze twee belangrijke rivieren. Over de rivier de Rijn kan vlakbij de samenvloeiing een kabelbaan genomen worden.

Bezienswaardigheden in Koblenz

Koblenz kent verschillende bezienswaardigheden. Eerst en vooral is het water er al een toeristische trekpleister, vooral waar de twee rivieren in elkaar lopen. Even gezellig en ontspannend op een bankje zitten is er gewoon heerlijk genieten. Ook is Schloss Stolzenfels een prachtige burcht om te bekijken.

De Deutsches Eck

Tijdens het genieten aan de samenkomst van de rivieren, kan ook de Deutsches Eck gespot worden. Het is een gedenkteken uit 1897 dat tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Het monument werd gemaakt om keizer Wilhelm I te eren. In 1945 werd zijn ruiterstandbeeld jammer genoeg verwoest door de Tweede Wereldoorlog, maar in het jaar 1993 werd er een replica geplaatst. Veel mensen herkennen dit standbeeld als symbool van de stad.

Ludwig Museum im Deutschherrenhaus

In dit museum zijn stukken van de hedendaagse kunst uit Frankrijk te zien. Het museum bestaat sinds 1992 en behoort tot de Ludwigmusea die zijn opgericht door Peter en Irene Ludwig. Er zijn belangrijke kunstverzamelingen te zien van onder andere Wols, Pablo Picasso en meer kunstenaars. In de tuin bevindt zich prachtige beeldhouwkunst, ook van bekende kunstenaars.

Fort Ehrenbreitstein

Fort Ehrenbreitstein is gelegen op een heuvel aan de rechteroever van de rivier de Rijn. Het is een zeer grote rotsvesting uit de 19e eeuw. Momenteel wordt het fort gebruikt als museum, om archieven te bewaren, als jeugdherberg en restaurant.

Het Mutter-Beethoven-Haus

Het Mutter-Beethoven-Haus is het geboortehuis van Ludwig van Beethoven zijn moeder. Het huis kan bezocht worden, aangezien er een museum is voorzien over het leven van deze belangrijke componist. Het museum is onderaan het fort gelegen.

Bruggen in Koblenz

Koblenz bevat veel bruggen. De belangrijkste is de Balduinbrug uit de 14e eeuw. Ze gaat over de rivier de Moezel en is de oudste brug van Koblenz. Er werden in het verleden ook resten teruggevonden van een Romeinse brug uit de 1e eeuw voor Christus.

Kerken in Koblenz

Koblenz telt heel wat kerken, dewelke bezocht kunnen worden. Enkele van deze kerken zijn:

Accommodaties in Koblenz

Koblenz kent verschillende uitstekende hotels om te verblijven. Diehl's Hotel is zeker een aanrader. Dit vijf sterrenhotel wordt gerund door een familie. Het hotel bevat een binnenzwembad, een spa en een terras met mooi uitzicht over de rivier.