Leipzig

Een weekend weg naar Leipzig

Duitsland is één van de prachtige landen met veel toeristische attracties. Onder meer neemt de stad Leipzig hierbij een belangrijke plaats in. Deze stad is gelegen in het oosten van Duitsland. Het is één van de grootste steden in Duitsland met een rijke geschiedenis. Er zijn meer dan 500.000 inwoners. De stad Leipzig speelde een belangrijke rol in de twee wereldoorlogen.

De heropbouw van Leipzig voor toeristen

De stad was een doel voor massale bombardementen door de bondgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jammer genoeg werd ze uitgebreid beschadigd, met uitzondering van een paar gebouwen die tot op heden behouden zijn. De stad werd herbouwd tot een ​​moderne metropool die de beste faciliteiten biedt aan toeristen. Leipzig is vandaag de dag een bloeiend handelscentrum met voldoende educatie en culturele bezienswaardigheden. Het is één van de meest populaire toeristische bestemmingen geworden. De stad biedt veel belangrijke en historische plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een korte vakantie.

Bezienswaardigheden in Leipzig

Het Völkerschlachtdenkmal is een belangrijk monument in Leipzig. Het is 91 meter hoog, 126 meter breed en het gewicht ervan bedraagt maar liefst 300.000 ton. Aan dit monument werd 15 jaar gewerkt. Het werd gebouwd ter herinnering aan de overwinning van de legers van Zweden, Oostenrijk, Rusland en Pruisen tegen de troepen van Napoleon in 1813.

De volgende belangrijke bezienswaardigheid van de stad Leipzig is het oude stadscentrum met een 16e eeuwse oorsprong. Het is een plaats met schitterende architecturen. Ook staat de stad Leipzig bekend om haar architectonische pracht met vele oude kerken en is het de thuisbasis van de oudste, Duitse universiteiten.

De gotische Thomaskerk is er zeer belangrijk. Dit komt door dat Johann Sebastian Bach er van 1720 tot 1750 als Cantor werkte. Een bezoek aan deze kerk kan gecombineerd worden met het Bach museum.

De natuur- en dierenliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de dierentuin van Leipzig. Deze moderne dierentuin bezit een grote verscheidenheid aan exposities over dieren in het wild. De dieren zijn er geplaatst in hun natuurlijke habitat.

Hotels in Leipzig

In Leipzig zijn er meer dan 300 hotels. Enkele uitstekende accommodaties die geboekt kunnen worden voor een weekend Leipzig, zijn:

Het maken van een stedentrip in Leipzig is zeer aangenaam! Bij het maken van een trip naar deze stad, is het aan te raden om de festiviteiten er in de gaten te houden!