Miltenberg

Cultuur en vitaliteit tijdens een weekend Miltenberg

Tussen de romantische wijngaarden, bossen en water is de middeleeuwse vakwerkstad Miltenberg gelegen. De toeristen zijn er telkens onder de indruk van de idyllische rivier de Main, het landschap en de dromerige plaatsen. De stad Miltenberg bezit over 3.500 jaar trotse geschiedenis, maar toch is ze vandaag de dag levendig en jong van hart.

Miltenberg is gelegen in de deelstaat Beieren en bezit iets minder dan 10.000 inwoners. De plaats ligt in het middelpunt van Frankfurt, Neurenberg en Stuttgart.

Miltenberg voor toeristen

Miltenberg bezit een zeer oud gedeelte en een nieuwer gedeelte. Het oudste deel van de stad is zeer aangenaam om door te wandelen. De rijkdom en het voormalig belang van Miltenberg wordt er gemakkelijk herkend aan de prachtige vakwerkhuizen.

Wereldberoemd is de historische markt met zijn "Schnatterloch", die als gevolg van het decor voor "The Spessart Inn" roem en bekendheid kreeg. Niet minder indrukwekkend is één van de oudste herbergen van Duitsland, "Gasthaus Zum Riesen", waar er uitstekende en historische ambiance waar te nemen is. Het gebouw is prachtig, met mooie kleuren en vormen.

Tijdens de zomer is Miltenberg de ideale locatie voor het meemaken van het openluchttheater. Sinds juli 2011 herbergt het prachtig gerenoveerde kasteel hedendaagse kunstwerken. Er worden werken van 20e en 21e eeuwse kunstenaars tentoongesteld, zoals kunstwerken van Stötzer, Polke, Barlach, Morgner, Beuys, Lange, Fräger, Lehnen, Stoltz en Willikens.

Andere activiteiten en bezienswaardigheden in Miltenberg

Miltenberg is een stad met hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur. In de prachtige natuurlijke omgeving van Miltenberg voelen veel vakantiegangers de drang naar lichaamsbeweging en outdoor plezier! Of het nu gaat over het verkennen van gezellige wandelroutes, het ontdekken van leuke plaatsen langs fietspaden, een parachute sprong over de berghellingen van het Odenwald, of op verkenning gaan door de meer dan 500 miljoen jaar fascinerende geologische geschiedenis van de omgeving, het is er allemaal mogelijk. Ook zijn volgende activiteiten er mogelijk:

Na een drukke dag vol plezier is het mogelijk om enkele culinaire hoogstandjes te ontdekken. Er worden traditionele gerechten geserveerd, maar ook snacks. Het is mogelijk om er te eten in een gezellig café, of in een chique restaurant met haute cuisine.

Hotels in Miltenberg

Miltenberg beschikt over verschillende accommodaties. Enkele uitstekende verblijven zijn Jagdhotel Rose, Villa Geisenhof en Gastehaus zum alten Schulhaus. Gezien het kleinere aanbod van accommodaties, is het aan te raden om op tijd te boeken voor een verblijf in Miltenberg!