Moezel

Een korte vakantie aan de Moezel

Een vakantiebestemming zoeken voor een lang weekend weg is aan de Moezel ideaal. Het gebied ligt vlakbij de grens met Luxemburg, perfect om met de auto naartoe te rijden. Het is een bosrijk en bewaterd gebied, met heel wat mogelijkheden voor toeristen. De Moezel dankt zijn naam aan de rivier de Moezel. Deze begint in een Franse bergketen, waar ze noordwaarts verder gaat. Tenslotte stroomt ze in de rivier de Rijn. Een cruise op beide rivieren is populair en een echte aanrader om te doen. U bezoekt diverse steden langs beide rivieren en kunt deelnemen aan excursies.

Op weekend gaan naar de Moezel betekent op weekend gaan langs een prachtige rivier in Duitsland. Tevens is de streek bekend omwille van de heerlijke Moezel wijnen. De streek heeft heel veel te bieden. Buiten de rivier en de wijnen is ook de oudste stad van Duitsland,Trier er gelegen. Het is een stad om zeker te ontdekken. Even pauzeren om er een Duitse wienerschnitzel of een apfelstrudel te eten, moet zeker op het programma staan. Ze werd in 16 voor Christus opgericht door keizer Augustus. De fascinerende stad is met het grote amfitheater één van de meest indrukwekkende Romeinse constructies. Ook is er een kathedraal uit de 11e eeuw te zien, een renaissance markt en de straat waar Karl Marx in 1818 geboren werd!

Aangezien de Moezel een toeristisch gebied is met belangrijke wijnen, praten veel inwoners er ook Engels naast de Duitse moedertaal.

Mooie Moezelstadjes

Al slingerent vindt de Moezel zijn weg door het heuvellandschap tussen Koblenz en Trier. Onderweg komt de rivier prachtige oude wijnstadjes en dorpen tegen. Veel van deze stadjes zijn ware toeristenmagneten. Cochem, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach worden jaarlijks door vele tienduizenden bezocht. Dat is niet verwonderlijk. De stadjes zijn bekend om hun romantische stadsbeeld met mooie oude huizen, pleintjes en kerken, en natuurlijk om de overbekende en heerlijke Moezelwijnen die hier vandaan komen.

Wandelen en fietsen aan de Moezel

De Moezel is een schitterend gebied om te wandelen en te fietsen. Het is er zeer aangenaam om deze activiteiten uit te voeren door de goede bewegwijzering, de verkeerslichten, de fietsrekken, de fietspaden en de wandelwegen. Het Moezelgebied is zonder twijfel fietsvriendelijk en wandelvriendelijk gemaakt. Niet alleen zijn de voorzieningen aangenaam, maar ook de streek zelf. Fietsen of wandelen langs kronkelende fietspaden en wandelpaden langs de Moezelrivier in West-Duitsland geeft een unieke sfeer weer.

Wijngaarden bezoeken

Tevens is wandelen en fietsen langs de wijngaarden ook zeer leuk. Stoppen aan een wijnproeverij hoort daar natuurlijk ook bij. Wijnproeverijen combineren met fietsen langs steile bergen en een rustgevende rivier die vakantiegangers door middeleeuwse steden met unieke vakwerkhuizen leidt is een aanrader. Ook de romaanse kerken met hun unieke architecturen bezoeken behoren hiertoe.

Een Romeins Moezel verleden

Het oude Rome stuurde zijn leger gedurende meer dan twee eeuwen lang naar het noorden. Ze gingen naar de Moezel, waardoor er nog steeds Romeinse overblijfselen te vinden zijn. Romeinse grenskampen, nederzettingen en Romeinse steden zijn er niet onbekend. Deze Romeinse steden bevatten onder andere openbare baden, Romeinse villa's, Romeinse theaters, Romeinse bruggen en natuurlijk ook de alomtegenwoordige Romeinse wijngaarden.

Hotels langs de Moezel

De Moezel heeft heel wat uitstekende accommodaties beschikbaar. Het gebied kent meer dan 1000 hotels! Enkele uitstekende hotels om te verblijven zijn:

Een vakantie in de Moezel is heerlijk genieten!