Neurenberg

Een korte vakantie in Neurenberg

Neurenberg, of ook wel gekend als Nürnberg, is een stad in Beieren. De stad bezit ongeveer een half miljoen inwoners. Het oude Neurenberg heeft veel te bieden aan toeristen. Er zijn gotische kerken, prachtige huizen en nog andere schoonheden te zien. Het is één van de weinige steden die niet helemaal verwoest werd als gevolg van de oorlogen. Wat uniek is aan Neurenberg, is dat haar originele torens en vestingmuren goed bewaard zijn gebleven. Ook is het grootste beurscomplex van Duitsland er gelegen.

Het toerisme in Neurenberg

In de oude binnenstad van Neurenberg is veel te zien en te doen. Eerst en vooral is deze stad in 2 gedeeld door de rivier de Pegnitz. Het noordelijke gedeelte wordt Sebalder Altstadt genoemd, terwijl het zuidelijke gedeelte bekend staat als Lorenzer Altstadt.

Wat mooi is om te bezoeken tijdens een weekendje Neurenberg, is het kasteel, of ook wel de Nürnberger Burg genoemd. Het is dagelijks geopend. Dit grote kasteel werd gebouwd in 1495 en domineert de oude binnenstad. Het is mogelijk om er rondleidingen te volgen.

In de buitenwijken bevindt zich één van de mooiste kerken van Neurenberg, de St. Georgskirche. Ze heeft een interessante geschiedenis. Omdat enkel de steden stadsmuren mochten bouwen, startte deze kerk in de buitenwijk met een oplossing. Er werden namelijk muren gebouwd rond de tuin van de kerk. Op die manier was er toch een bepaalde bescherming tegen troepen van buitenaf.

Vakantiegangers die van musea houden, zijn in Neurenberg aan het juiste adres. Er zijn namelijk verschillende musea te vinden. Het speelgoedmuseum is er gelegen. Dit komt onder andere doordat de stad gezien wordt als de speelgoedhoofdstad van Europa. Ook is het Germanisches Nationalmuseum interessant. Er zijn ongeveer anderhalf miljoen objecten te bewonderen. Hiermee is dit het grootste museum in Duitsland met betrekking tot cultuurgeschiedenis.

Voor gezinnen met kinderen is de dierentuin van Neurenberg leuk om te bezoeken.

Hotels en vervoer in Neurenberg

Enkele uitstekende hotels die geboekt kunnen worden in Neurenberg, zijn:

Elke bezoeker van Neurenberg zal zeker van zijn of haar reis genieten. Aangezien de stad zoveel uiteenlopende plekken heeft, is ze voor iedereen geschikt! Neurenberg organiseert elk jaar veel evenementen. Telkens weer komen er buitenlanders naar deze evenementen toe. Controleer dus zeker op voorhand de evenementen bij een weekend weg naar Neurenberg.