Oberhausen

Een korte vakantie in Oberhausen

Oberhausen is een stad die gelegen is in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze Duitse stad heeft ongeveer 200.000 inwoners en is gelegen ten noordwesten van het Ruhrgebied. Vakantiegangers die houden van winkelen, moeten in Oberhausen zijn. Eén van de grootste winkelcentra van heel Duitsland is er sinds 1996 gelegen. Dit is dus de ideale vakantiebestemming om een weekend te shoppen. Het is ongeveer 120.000 vierkante meter groot, het bevat ongeveer 250 winkels en er zijn 14.000 parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is duidelijk groot genoeg om naar hartenlust te shoppen!

Met haar ligging aan het kruispunt van de autobanen A2 en A3 is de stad zeer goed bereikbaar. Door deze uitstekende ligging is de stad bekender geworden. Het verkeersnetwerk is er heel belangrijk voor het bereiken van het winkelcentrum. Daarom ook is het openbaar vervoer er uitstekend.

De stad is nog niet zo oud. Ze bestaat sinds 1862. Het was een samenvloeiing van 6 gemeenten. De stad Oberhausen is zeer belangrijk geweest voor de industrie en de kolenwinning.

Bezienswaardigheden in Oberhausen

Enkele bezienswaardigheden in Oberhausen zijn:

Buiten bovenstaande bezienswaardigheden heeft de stad nog veel meer te bieden!

Kerstmarkt in Oberhausen

De kerstmarkt in Oberhausen is één van de populairste in Duitsland. Voor het doorbrengen van een gezellige kerstperiode, is de stad zeker geschikt. Een gezellige tijd op de kerstmarkt kan doorgebracht worden met een combinatie van heerlijk winkelen in het gigantische winkelcentrum. Iedereen die van kerstmarkten houdt, moet zeker eens naar de kerstmarkt in Oberhausen geweest zijn. Het is er in die periode een echt paradijs!

De König-Pilsner-Arene

De König-Pilsner-Arene is gelegen in het belangrijke Neue Mitte Oberhausen, aan het grote winkelcentrum. In deze arena vinden heel wat evenementen plaats, zoals concerten, wedstrijden, shows, enzovoort. Er kunnen maar liefst 13.000 mensen in. Bij deze arena zijn veel gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Tijdens een lang weekend weg naar Oberhausen moet zeker gecheckt worden welke evenementen er plaatsvinden.

Hotels in Oberhausen

Oberhausen heeft uitstekende hotels om te boeken, waaronder: Mercure Oberhausen am Centro, Tryp Centro Oberhausen, NH Oberhausen en Parkhotel Oberhausen.