Rijndal Duitsland

Op korte vakantie naar het Rijndal

Het Rijndal is een prachtige locatie in Duitsland. De streek heeft veel te bieden aan toeristen. Lekkere wijnen, romantische kastelen, gezellige wandelpaden, avontuurlijke fietswegen en veel meer is er te vinden! Ook worden er veel Rijncruises gemaakt. Verschillende plaatsen in het Rijndal behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Het erfgoed dat het Rijndal bezit, is één van de meest indrukwekkende van Duitsland.

Al duizenden jaren is de Rijn-rivier enorm belangrijk voor de geschiedenis van Europa. In de Romeinse tijd speelde deze rivier al een zeer belangrijke rol. Vandaag is de rivier en de streek rondom nog steeds zeer gegeerd.

De charmante Rijnrivier

Hoewel de Rijn vaak als een Duitse rivier wordt beschreven, loopt ze ook door een aantal andere landen, waaronder Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Langs de rivier zijn veel charmante steden te vinden. Deze steden zijn gemakkelijk bereikbaar met de wagen en sommigen ook per trein. Ook zijn er prachtige kastelen op bijzondere locaties gelegen. Het Rijndal is daarom een uitstekende keuze voor een korte vakantie in Duitsland.

Een bezoek aan Speyer

Speyer is één van de steden met een bepaalde charme. Het is een interessante stad die langs het Rijndal te bezoeken is. Onder andere de oude kathedraal, de Romeinse overblijfselen en het levendige stadscentrum zijn daar de redenen van.

Een weekend weg naar Worms

Een andere historische Duitse stad die de moeite waard is om te bezoeken langs de Rijn, is Worms. De Dom van Worms moeten toeristen zeker gezien hebben. Ook zijn de Joodse begraafplaats, de Magnuskirche en de Onze-Lieve-Vrouwekerk er interessant om te bezichtigen.

Ontspannen in Rüdesheim am Rhein

Rüdescheim am Rhein is gelegen in Hessen. Deze kleine stad heeft verschillende uitstekende bars en restaurants. Het is een trekpleister voor wijnliefhebbers. Niederwalddenkmal is een groot monument ter nagedacht van de stichting van het Duitse Rijk. Deze stad heeft tevens ongeëvenaarde uitzichten.

Kastelen langs het Rijndal

Het Rijndal is onder andere beroemd geworden door de vele, prachtige kastelen die langs de Rijnrivier gelegen zijn. Kasteel Pfalzgrafenstein in Kaub is hiervan een prachtig voorbeeld. Dit kasteel werd op een klein eiland in het midden van de rivier gebouwd. Het kreeg dan ook niet voor niets de bijnaam "een schip van steen".

Hotels in het Rijndal

In het Rijndal zijn uitstekende hotels om te boeken. Vakantiegangers die tijdens een weekend weg liever in een andere accommodatie verblijven kunnen dit ook. Het gebied heeft namelijk verschillende charmante accommodaties, waaronder:

Een korte vakantie in het Rijndal is gewoon genieten!