Rügen

Korte vakantie naar het grootse eiland Rügen

Het grootste eiland in Duitsland is Rügen, gelegen in de Oostzee, in het noordoosten van het land. Rügen maakt deel uit van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het is mogelijk om er naartoe te gaan met de wagen via Stralsund, een hanzestad. Van noord naar zuid bedraagt de langste afstand van het eiland 52 kilometer, terwijl het een breedte bezit van 41 kilometer. Dit zijn de maximale breedtes van het eiland, want uiteraard is het niet overal even breed en even lang. Het heeft een totale oppervlakte van 926 vierkante kilometer. Rügen telt iets minder dan 80.000 inwoners.

Rügen is één van de belangrijkste, toeristische bestemmingen van Duitsland. De omgeving heeft prachtige krijtrotsen, mooie stranden en meerdere natuurparken.

Het Prora resort in Rügen

Adolf Hitler besloot in 1939 om een groot resort te laten bouwen op één van de stranden in Rügen. Het zou één van 's werelds grootste toeristische resorts worden. Er zouden 20.000 mensen op hetzelfde ogenblik kunnen verblijven. Toen de tweede wereldoorlog begon, werd het project echter stilgelegd. Adolf Hitler had de bedoeling om vermoeide Duitsers te laten ontspannen in dit resorts, om ze op die manier aan zijn zijde te krijgen. De bouw ervan werd nooit voltooid voor Adolf Hitler.

Er werd jarenlang voorgesteld aan zakenmensen en bouwbedrijven om het resort af te werken, maar iedereen vond het te groot, tot in het jaar 2013. Toen kocht de Duitse vastgoedmaatschappij Metropole Marketing de rechten op om Prora te renoveren en het op te bouwen als luxe zomerverblijven, maar ook gedeeltelijk als full-time appartementencomplex. Metropole Marketing verwacht om de volledige restauratie in 2022 te voltooien, hoewel zowel de appartementen, als de zomerverblijven er al te koop zijn. De appartementen werden al enkele jaren vroeger geopend. Hiervoor moesten mensen, afhankelijk van de grootte van het appartement, tussen de € 400.000 en € 725.000 betalen. Vooral de penthouse suites zijn er zeer duur, maar buitengewoon prachtig. De glazen liften, zwembaden, gezamenlijke tuinen, spa's, verwarmde vloeren en was voorzieningen dragen ook bij aan een duurdere prijs. De appartementen met een prachtig uitzicht over de Oostzee zijn ook duurder.

Hotels in Rügen

Het eiland Rügen beschikt over meer dan 2500 accommodaties. Volgende hotels kunnen er geboekt worden:

Onder de hotels zijn veel 4 en 5 sterren hotels beschikbaar. Ze zijn ideaal voor een ontspannend weekend aan het strand en de zee!