Traben-Trarbach

Traben-Trarbach in de Moezelvallei

Een korte vakantie vol met sfeer en charme is te vinden in Trabel-Trarbach. De bossen en wijngaarden aan de linkerkant van de stad geven, in combinatie met de Moezel aan de rechterkant, de indruk van een indrukwekkend wijngebied. Er is veel fascinerende architectuur te zien, met name de kostbare Belle Epoque en Art Nouveau gebouwen. Deze stijlen geven samen met de wijngaarden een romantische ervaring in het Moezelgebied. Langs de promenade zijn de vele cruiseboten te zien die de rivier dagelijk bevaren.

De rijkdom van de Moezel

Traben-Trarbach wordt wel eens de diamant in het centrum van de Moezel genoemd. In de vroegere tijden was Traben-Trarbach beroemd om zijn wijnhandel. De stad kende een bloeiende economie. Tot op heden zijn de grote wijnkelders en de grote Art Nouveau gebouwen nog steeds het bewijs van deze rijkdom. Vandaag kunnen deze wijnkelders via interessante rondleidingen verkend worden. Bovendien zijn er een aantal Art Nouveau gebouwen die geboekt kunnen worden voor een verblijf in Traben-Trarbach. Ook zijn er vele andere uitstekende hotels beschikbaar. Vijf sterren Hotel Moselschlösschen is hiervan een mooi voorbeeld.

Wandelen via de moselsteig

Met zijn 365 kilometer is de Moselsteig niet alleen één van de langste, maar ook één van de meest opwindende langeafstandspaden. Deze wandelroute loopt van Perl tot Koblenz. Op deze wandelroute zijn veel  verschillende landschappen en indrukken te zien. De wandelingen gaan langs gezellige paden door bossen, wijngaarden, heuvels en langs gezellige beekjes. De hele weg inspireert met buitengewone natuur en historische plaatsen. Ook zijn er verschillende prachtige uitzichtpunten gelegen.

Traben-Trarbach ondergronds

Aangezien Traben-Trarbach in de tweede helft van de 19e eeuw de tweede grootste wijnhandelsplaats van Europa was, moesten de wijnkelders er zeer groot zijn. Daarom werden er nieuwe kelders gebouwd in grote delen onder de stad. Deze mystieke somberheid in een netwerk van ondergrondse historische ruimten, gedeeltelijk met meerdere verdiepingen en langer dan 100 meter kunnen door toeristen bezocht worden. Er worden rondleidingen gegeven met de geschiedenis van de wijnbouw. Uiteraard kunnen er binnen deze historische muren wijnen geproefd worden. Traben-Trarbach heeft verschillende gidsen. Deze zijn zeer ervaren en kunnen over allerlei uiteenlopende onderwerpen informatie verschaffen, zoals: Art Deco, het fort, wijnhandel, enzovoort.

Wijnproeverijen in Traben-Trarbach

Onderstaande wijnproeverijen zijn de moeite om te bezoeken tijdens een weekend Traben-Trarbach:

De thermen aan de moezel van Traben-Trarbach

De thermen bevatten zo'n 200 vierkante meter aan water. De sauna is er in een bijzonder landschap zeer aangenaam. Met een buitengewone architectuur en fascinerende kleuren combineren deze thermen één van de mooiste zwembadlandschappen van de Moezel.