Weimar

Een gezellig weekend Weimar

Weimar maakt deel uit van Thüringen en staat bekend als het centrum van de klassieke literatuur in Duitsland. Luther, Cranach en Bach leefden en werken in de stad, maar de grootste periode van Weimar begon in de 18e eeuw toen Goethe, Schiller en Nietzsche er leefden. In de 19e eeuw was het de beurt van de grote componisten van Duitsland. De kunstschool van Weimar trok er veel bekende schilders aan. Dit is één van de redenen waarom Weimar één van de belangrijkste historische steden van Duitsland is.

Wat te doen tijdens een vakantie Weimar

Weimar heeft veel te zien en te doen. Hier volgen enkele zie- en doetips voor een korte vakantie in Weimar.

Goethe Huis en Nationaal Museum

In het historische Goethe House leefde Johann Wolfgang von Goethe van 1782 tot 1832. Hij was één van de meest beroemde schrijvers in Duitsland. Het huis werd in 1709 eenvoudig en in een barokstijl gebouwd. Het bleef goed bewaard en is nog steeds gemeubeld zoals toen Johann Wolfgang von Goethe er leefde.

Het huis bewaart niet alleen zijn kunstcollecties, maar ook wetenschappelijke collecties. Zijn schrijfkamer en bibliotheek zijn er te zien. De bibliotheek bevat maar liefst 5.400 volumes. De bovenverdieping van het huis bevat het Goethe National Museum met een breed scala aan materiaal over zijn leven en werk. Ook interessant is Goethe's Garden House in Ilm Park. Hij gebruikte het schilderachtige huisje vaak als een toevluchtsoord. Ook hier zijn originele meubels en andere historische monumenten te zien.

Het Bauhaus Museum

Het Bauhaus Museum is een uitstekende bron voor één van de belangrijkste ontwerpstijlen ter wereld. De hoogtepunten van het museum zijn onder andere de werken van de oprichter van de Bauhausbeweging, Walter Gropius, evenals de werken van zijn tijdgenoten en studenten. Ook het werk van de school in Weimar is indrukwekkend, samen met voorbeelden en prototypes. Weimer beschikt ook over een aantal mooie voorbeelden van de Bauhaus architectuurstijl, waaronder het hoofdgebouw en de voormalige kunst- en ambachtsschool van de Bauhaus-universiteit en Haus am Horn, een experimenteel huis gebouwd in 1923.

Andere bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden in Weimar, zijn:

Hotels in Weimar

Weimar heeft verschillende uitstekende hotels. De viersterrenhotels Park Inn by Radisson Weimar, Dorint Am Goethepark Weimar en Romantik Hotel Dorotheenhof Weimar zijn er uitstekend!