Weserbergland

Op ontdekking in Weserbergland

Rondom de rivier de Weser strekt zich het Weserbergland uit. Een sprookjesachtig landschap waar groen en blauw het landschap schilderachtig op de kaart zetten. Je vindt er prachtige renaissance gebouwen, burchten en kastelen, waar je heerlijk weg kunt dwalen. Een prachtig gebied om weg te dromen en je even terug in de historie te wanen. Zorg voor een leuke reisgids en een flinke dosis tips en achtergrondinfo om de streek zo goed mogelijk te kunnen verkennen. Blijf niet op een plek, maar probeer je zelf te verplaatsen tussen verschillende idyllische dorpen en stadjes om zo een ultieme belevenis van het Weserbergland te ervaren.

De leukste kastelen in Weserbergland

De welkbekende gebroeders Grimm waren ook niet onbekend met het bijzondere Weserbergland en hebben menig sprookje in deze omgeving geschreven. Zo staat het kasteel van Doornroosje, Sababurg, bijvoorbeeld in dit gebied. Een prachtige kasteelruïne inclusief toren en een rozentuin. Ook vindt je talloze andere kastelen en ook burchten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Slot Corvey in de buurt van Höxter of dwaal weg in het grote Slot Bückeberg. Het is alsof je even terug bent in de geschiedenis.

Prachtige natuur van Weserbergland

In Weserbergland heb je twee natuurparken. Je kunt er genieten in Solling-Vogler, een prachtig groen en heuvelachtig gebied met talloze beekjes in de buurt van Höxter en Holzminden. Daarnaast is er natuurpark Münden in de buurt van Hann, waar het een waar bloemenparadijs is en je voornamelijk orchideeën zult vinden. Er lopen prachtige wandelroutes door de natuurparken en het Weserbergland, zodat je eindeloos kan rondstruinen en wellicht een onvergetelijk zonsondergang midden in de natuur kunt gaan beleven.

De steden in Weserbergland

Ook de verschillende stadjes in Weserbergland zullen je niet onberoerd laten. Vanuit het mooie natuurgebied en de sfeervolle landschappen stap je geregeld door de straten van een gezellig stadje, waar je overweldigd wordt door de verschillend gebouwen in renaissancestijl die je daar vooral terug vindt. Denk bijvoorbeeld aan het bijzondere Möllenbeckklooster, maar ook in stadhuizen in de verschillende steden. De verscheidenheid tussen mooie architectuur en boeiend landschap geven je een balans aan verschillende indrukken tijdens je vakantie.

Te voet door Weserbergland

Er zijn verschillende manieren om door het Weserbergland te reizen. Zo kun je jezelf met de auto natuurlijk snel en gemakkelijk verplaatsen. Toch zie je veel meer als je fietst en nog veel meer wanneer je je waagt aan een van de talloze mooie wandelroutes. Er loopt zelfs een Europese wandelroute door het gebied en langs het welbekende stadje Hamelen, dat net als het verhaal sprookjesachtig aandoet. Neem vooral een handige camera mee, want tijdens deze route wil je het liefst alles vastleggen.