Zwarte Woud

Korte vakantie naar het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een bijzonder charmante bergketen in het zuidwesten van Duitsland, dichtbij Frankrijk. Het is één van de belangrijkste toeristische vakantiebestemmingen van het land. De Duitse naam "Schwarzwald" is afkomstig van het Romeinse volk. Ze beschreven de enorme boomstammen op het grondgebied als "Silva Nigra", het zwarte en ondoordringbare woud. Het middelgebergte is gelegen aan de Rijn en in de deelstaat Baden-Württemberg. Met de meer dan 35.000 vierkante kilometer oppervlakte, is het aan te raden om er niet verloren te lopen!

Een wandeling op de Feldberg

Wandelaars en hikers zijn zeker aan het juiste adres in het Zwarte woud. Een lang weekend weg om er te wandelen naar het hoogste punt van het Zwarte Woud is één van de redenen waarom velen er naartoe gaan. De Feldberg is er het hoogste punt, op een hoogte van 1493 meter. De actieve vakantiegangers zullen er zeker genieten van een wandeling naar de top!

Doe-tips in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland is doordrongen van geschiedenis en cultuur, met een overvloed aan natuurlijke schoonheid rondom pittoreske steden en dorpen. Het gebied heeft een grote aantrekkingskracht als vakantiebestemming in de omliggende landen. Fransen, Belgen en Nederlanders gaan er vaak op reis. Voor elke vakantieganger is er iets interessant te vinden. Sommigen vinden veel belangstelling in de unieke geologische kenmerken van deze beboste bergketen, evenals in de flora, de fauna en de menselijke populaties. Anderen houden dan eerder van de kastelen en de kerken die er te bezichtigen zijn.

Eén ding is zeker: het Zwarte Woud is een grote ontdekkingswereld die geen enkele vakantieganger vergeet!

Een bezoek aan Freiburg

Deze prachtige middeleeuwse stad, de grootste van de regio, ligt aan de rivier de Dreisam, tegen de achtergrond van de diepgroene bergen van het Zwarte Woud. Het is een ideaal uitgangspunt voor het verkennen van de regio. Freiburg is interessant op het gebied van geschiedenis, geografie, politiek, cultuur en milieu. In de middeleeuwen groeide ze van een kleine mijnstad uit naar een grote universiteitsstad, die een centrum vormde voor culturele en wetenschappelijke vooruitgang. De oude universiteit en de rode zandsteenkathedraal is er de glorie van het verleden. De stad is goed bereikbaar door haar hoog ontwikkeld openbaar vervoerssysteem.

De grootste koekoeksklok in Triberg

De stad Triberg ligt in het hart van het Zwarte Woud, op een hoogte tussen 500 meter en 1038 meter boven het zeeniveau. Er zijn lokale ambachten en producten te ontdekken, waaronder de met de hand gesneden houten raadkamer en 's werelds grootste koekoekklok. Deze enorme koekoeksklok is waarschijnlijk het bekendste product van het Zwarte Woud. Ook is Triberg de thuisbasis van het Schwarzwaldmuseum, of het Zwarte Woud Museum. De Triberg-watervallen zijn ook leuk om te zien.

Hotels in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud zijn bijna 3000 accommodaties te vinden, van vakantiehuizen tot hotels. Enkele uitstekende vijfsterrenhotels in het Zwarte Woud zijn:

De natuurlijke schoonheid van het Zwarte Woud moet iedereen gezien hebben!