Berlijn

Een weekend weg naar Berlijn

Berlijn is zeer populair als vakantiebestemming, zeker voor een weekend weg. Eén van de redenen is dat het de hoofdstad van Duitsland is. Daarnaast wordt ze ook beschouwd als de grootste stad van land, omdat het de thuis is voor ongeveer 3,5 miljoen mensen.

Volgens de statistieken van de Europese Unie wordt Berlijn beschouwd als het achtste populairste, stedelijke gebied. Geografisch ligt Berlijn in het noordoosten van het land, op ongeveer 70 kilometer van de grens met Polen. Berlijn is een stad die rijk is aan natuurlijke schoonheid, met veel groen en grasvlakten. Met behulp van de overheid werden bepaalde gedeelten van de stad omgetoverd tot prachtige parken.

Een stedentrip naar de hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als één van de belangrijkste centra voor wetenschap, media en cultuur. Het is ook één van de steden ter de wereld die rijk is aan geschiedenis. Dit is duidelijk zichtbaar via de vele bezienswaardigheden, musea en kunstgalerijen die de stad rijk is.

Berlijn is een stad met een rijke cultuur. Er bevinden zich meer dan 400 kunstgalerijen die de kunst en cultuur van de stad vertegenwoordigen. Sommige Berlijnse, culturele instellingen zijn internationaal erkend.

Het weer in Berlijn

Een kort of lang weekend Berlijn is zeker aangenaam, maar aan te raden is om het weer in de gaten te houden. Het klimaat van Berlijn krijgt geen extreme weersomstandigheden, maar tijdens de winter kan het er koud zijn. Dan heerst er een gemiddelde temperatuur van 4 tot 9° Celsius. Tijdens de zomermaanden is de temperatuur is gemiddeld 20 tot 25° Celsius.

Het onderwijs in Berlijn

Berlijn is rijk aan uitstekend onderwijs, aangezien het een aantal onderwijsinstellingen en technische universiteiten heeft. Deze universiteiten bieden een breed scala aan technische vakken aan, zodat de studenten perfect in de moderne wereld kunnen concurreren. Dit is één van de redenen waarom Berlijn veel internationale studenten heeft. Ze komen van over de hele wereld om een betere en kwalitatieve opleiding te krijgen.

Hotels in Berlijn

Berlijn is rijk aan meer dan 1000 hotels. Daar zijn zeker uitstekende hotels tussen te vinden. Enkele voorbeelden zijn:

Vanuit deze hotels kunnen verschillende bezienswaardigheden en toeristische attracties bezocht worden, zoals: Reichstag, Checkpoint Charlie Museum, Kaufhaus des Westens, Slot Charlottenburg, Brandenburger Tor, Siegessäule, Berliner Fernsehturm, Berliner Dom, het Holocaustmonument, Großer Tiergarten, Legoland Discovery Center, Slot Bellevue, Bode-Museum en nog veel meer!