Net over de grens in Duitsland

Er op uit, net over de grens

Voor een lekker weekendje weg hoef je geen eindeloze kilometers te rijden. Vanuit Nederland ben je soms nog sneller bij de Duitse grens dan helemaal in het zuidelijkste of noordelijkste puntje van Nederland. En zodra je over de grens bent voel je dat je in het buitenland beland bent. Al is het maar de veranderde look van de verkeersborden en plaatsnaamborden. En zodra dat gevoel je besluipt weet je dat het vakantie is en je even heerlijk weg bent. Een fijne ontsnapping uit de dagelijkse sleur van het leven. En een welkome stap in nieuwe natuur, interessante cultuur en prachtige stadsaangezichten. Daarnaast een andere taal om je heen en nieuwe invloeden aan eten maken dat je klaar bent voor een mooi vakantie avontuur.

Weekendje weg in Duitsland

Eenmaal over de grens is het tijd voor complete ontspanning. Je kunt een heerlijk weekendje weg gaan met de tent, door er voor te kiezen om te wandelen. Maar je kunt natuurlijk ook een bed en breakfast boeken. Zo zit je vanuit Nederland vaak binnen drie à vier uur wel in Oldenburg of bijvoorbeeld Bremen. Twee gezellige stadjes met een mooie oude uitstraling en genoeg shopgelegenheid. Of het nu in de winter of in de zomer is, er is altijd wel wat de beleven. Van de kerstmarkten in de koudere maanden tot fijne wandelingen in en rondom de steden in de warmere maanden.

Op de fiets richting Duitsland

Welk vervoersmiddel je ook kiest, net over de grens hoeft niet lang te duren. Je bent er zo. Zo kun je het nog dichter over de grens in Duitsland zoeken, door bijvoorbeeld heerlijk te fietsen vanuit Nederland naar plaatsjes als Haren, Wietmarschen of het iets zuidelijkere Osnabrück. Via knooppunten kun je vanuit Nederland met de fiets prachtige routes in het grensgebied doorkruisen en zo genieten van heuvelachtige landschappen en mooie onverwachte landhuizen.

Met de auto het grensgebied verkennen

Met de fiets kun je in een weekend heel veel natuur ontdekken net over de grens, maar met de auto kan je natuurlijk een iets grotere afstand afleggen en wellicht net iets meer steden en kastelen bewonderen. Bijvoorbeeld aan de Zuidelijke kant van Nederland, net over de grens ben je zo in Düsseldorf of Bonn, gezellige Duitse steden met mooie gebouwen en parken waar je heerlijk kunt ontspannen en relaxen. Boek er bijvoorbeeld een leuk hotelletje, waan je ’s avonds door de gezellige straten om een smaakvol plekje uit te zoeken waar je vervolgens kunt gaan dineren. Voor je het weet is het weekend alweer voorbij en is het net of je alweer een week weg bent, terwijl je in wezen net over de grens het weekend hebt doorgebracht.