Teutoburgerwald

Wandelen in het Teutoburgerwald

Het Teutoburgerwald is gelegen in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Ook al ligt een gedeelte van het woud in Nedersaksen, toch maakt het volledige Teutoburgerwald deel uit van Noordrijn-Westfalen. Het woud bevat beboste heuvels en wordt vaak bezocht door wandelaars en fietsers. Een korte vakantie voor wandelliefhebbers is op deze vakantiebestemming natuurlijk ideaal. Het woud heeft een lengte van 105 kilometer, waardoor er zeker voldoende plaats is om een mooie wandeling te maken! Vakantiegangers gaan ook naar het woud om hiking, mountainbike, golf en hengelsport te beoefenen.

Er zijn valleigebieden met loofbossen gelegen. Ook worden sommige delen van deze gebieden gebruikt voor de landbouw. Vooral graanproductie wordt er veel uitgeoefend. De heuvels in het Teutoburgerwoud zijn niet zo hoog. In het zuidelijke gedeelte van het woud is de Velmerstot met 468 meter hoogte het hoogste punt. In het noordelijke gedeelte is dit de Dörenberg met een hoogte van 331 meter.

Een weekend weg tijdens de herfst

Het woud is een fantastische vakantiebestemming gedurende het hele jaar, maar toch is de herfst bijzonder. De prachtige kleuren van de bossen geven een unieke sfeer weer. Hier en daar zijn er gezellige beekjes en rivieren met vlakke grasvelden waardoor het stromend water deze achtergrond nog mooier maakt.

Genieten in 2 natuurparken

Het Teutoburgerwoud bevat 2 natuurparken:

Deze natuurparken bezitten één en al pracht. Genieten van de natuur kan natuurlijk niet beter dan in dit landschap. De veelzijdige natuur laat vakantiegangers kennismaken met unieke uitzichten.

Het monument van Arminius

Arminius was leider van de Germaanse stammen. Hij werd een legende door zijn overweldigende overwinning over de Romeinen. Tijdens de periode van de nationale renaissance in het nasleep van de Napoleontische oorlogen, zagen de Duitse mensen hem als een symbool van nationale eenheid. Het monumentale standbeeld van Arminius werd op de heuvel Grotenburg nabij Detmold opgericht, dicht bij de plaats waar hij zijn overwinning kende. Keizer William I, de eerste keizer van het verenigde Duitse Rijk, heeft het monument in 1875 gewijd. Een monumentaal beeld van de keizer zelf werd op de heuvel Wittekindsberg in het Wiehengebergte opgericht.

Een kort verblijf in het Teutoburgerwoud

Voor een korte vakantie is het woud zeer aangenaam, zeker voor natuurliefhebbers. Kiezen uit accommodaties om te verblijven zal een moeilijke selectie worden. Er zijn namelijk zo'n 500 accommodaties te vinden! Hotels van 1 tot 5 sterren, appartementen, pensions, vakantiehuizen, bed and breakfasts, chalets, villa's, hostels, landhuizen, vakantieboerderijen en resorts, het is allemaal beschikbaar voor een leuk verblijf!

Bij de keuze van een gepast verblijf, moet rekening gehouden worden met de wensen van de vakantiegangers. Sommige hotels bieden bijvoorbeeld fietsverhuur aan, of hebben wellnessfaciliteiten.

Meer informatie is te vinden op: Teutoburgerwoud.nl