Osnabruck

Een korte vakantie in Osnabruck

Osnabruck is een stad in Duitsland die geschikt is om naartoe te gaan in alle perioden van het jaar. De stad telt meer dan 150.000 inwoners en behoort tot de deelstaat Nedersaksen. Ze is gelegen aan de Hase rivier. De kosmopolitische stad en haar prachtige omgeving hebben het volledige jaar door veel te bieden aan het hele gezin. Dit omvat eersteklas winkels, levendige markten, typische pubs en restaurants, stijlvolle cafés en veel kleurrijke festivals. Het marktplein, het stadhuis, de Heger Tor, de Johanniskirche en de Sankt Peter Dom zijn er één van de bezienswaardigheden. De stad is ook zeer bekend door haar prachtige kerstmarkt.

Een Duitse kerstmarkt in Osnabruck

Iedereen die een echte, traditionele en romantische kerstmarkt wilt meemaken, moet zeker naar Osnabruck gaan in de kerstperiode. Er worden geen producten met massaproductie aangeboden, maar kunstwerken van echte kwaliteit. Vooral traditionele dingen zijn er op de kerstmarkt te koop, zoals crib figuren, speelgoed, houtsnijwerk, marionetten, sterren in stro, glazen ballen, kaarsen en veel meer! Heerlijke warme wijn en gebakken appels smaken er lekker in deze typische, winterse dagen. De smaak van peperkoekjes, marsepein, gegrilde worstjes, geroosterde amandelen en warme kastanjes voegen deze speciale kerstervaring toe. Veel mensen vinden dat de kerstmarkt van Osnabruck de mooiste kerstmarkt van Noord-Duitsland is. Ook is deze kerstmarkt geschikt om met kinderen naartoe te gaan.

Mandelmutzen proeven

Een regionale specialiteit die tijdens het jaar, maar ook op de kerstmarkt beschikbaar is, zijn Mandelmutzen. Het is een soort van klein gebakje in de vorm van amandelen. De korst wordt gemaakt met bloem, boter, suiker, eieren, koeksoda en ammoniumcarbonaat. Er kunnen extra aanvullingen aan toegevoegd worden, zoals marsepein en aroma's van amandel of rum. De ingrediënten moeten goed met elkaar gemengd worden en vervolgens gebakken in hete olie. Nadat ze een mooie bruine kleur hebben, worden ze uit de olie gehaald en in ijszout gedraaid. Dit voegt een mooie en zeer smakelijke afwerking toe.

Musea in Osnabruck

Osnabruck heeft verschillende musea. De Kunsthalle Dominikanerkirche is een kunsthal in een vroegere, gotische kerk. Er worden tentoonstellingen gehouden van hedendaagse kunst, maar het aanbod ervan kan variëren aangezien het wisseltentoonstellingen zijn. Ook het Felix-Nussbaum-Haus is interessant om te bezoeken. Er worden werken tentoongesteld van de schilder Felix Nussbaum die in deze stad werd geboren.

Hotels in Osnabruck

Osnabruck heeft ongeveer 30 hotels. Enkele uitstekende accommodaties om er te boeken zijn:

Een weekend weg in Osnabruck is zeer aangenaam!