Tecklenburg

Een weekend weg naar Tecklenburg

Een korte vakantie dichtbij huis is mogelijk in Tecklenburg. Deze vakantiebestemming bevindt zich dichtbij de grens van Nederland. Het is geen grote stad, maar iedereen die van rust en ontspanning houdt zal er zeker genieten van een lang weekend weg!

Het cultureel centrum van Tecklenburg

Het cultureel centrum van Tecklenburg ligt zeer dicht bij de oude stad. Het wordt beschouwd als het centrale adres voor tal van culturele en muzikale evenementen, tentoonstellingen, theater producties en cabaretvoorstellingen. Dit cultureel centrum heeft een grote, goed verlichte tentoonstellingsruimte. Ook is er een ruime kamer met een groot podium en een geweldige akoestiek beschikbaar. Het biedt plaats aan maximaal 300 personen en is daarom ideaal voor diverse festiviteiten. Er is tevens een gezellige bistro in het cultureel centrum gelegen.

Een populaire festivallocatie

Vakantiegangers die van festivals houden, moeten de agenda van de plaats zeker bekijken vooraleer een vakantie te boeken. Al meer dan 90 jaar gaan honderdduizenden bezoekers naar Tecklenburg om er te genieten van festivals. Het jaarlijkse openluchttheater met briljante optredens trekt steeds weer veel mensen aan. Het gaat door in de kasteelruïne van Tecklenburg. Buiten dit evenement gaan er nog meer artistieke en culturele activiteiten door.

Otto Modersohn Museum

Het Otto Modersohn Museum bevat de werken van schilder Otto Modersohn. Deze schilder staat bekend voor zijn prachtige landschapsschilderkunst. Het museum is gelegen op het historische marktplein.

Het poppenmuseum

Vakantiegangers zullen op de oude kasseien in Tecklenburg de kleurrijke stenen met het hoofd van een pop opmerken. Deze steden leiden de gasten van de stad naar het poppenmuseum. Het is gelegen in een historisch vakwerkhuis dat dateert uit het jaar 1684. Eén van de meest waardevolle collecties van poppen is er ondergebracht. De oudste poppen in het museum dateren uit het jaar 1875.

Ontspanning in het Waldfreibad

Het Waldfreibad is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, van heinde en verre. De gezellige zwembaden zijn in een aangenaam landschap gelegen. De familievriendelijke sfeer is de reden waarom het een populaire activiteit is.

De Kneipp vereniging

Gezien de sterke betrokkenheid van de Kneipp Vereniging in kuuroord Tecklenburg werd in 1999 de officiële erkenning voor het Kneippkurort gegeven. De vereniging biedt een scala aan activiteiten aan, zoals: yoga, nordic walking, speciale oefeningen voor de rug en water aerobics. Ook worden er wandelevenementen georganiseerd en lezingen over de gezondheid.

Verblijven in Tecklenburg

Aangezien Tecklenburg niet zo groot is, zijn er ook niet veel accommodaties te vinden. Het is mogelijk om te verblijven bij: