Aken

Een leuke stedentrip Aachen

Aachen, of ook wel bekend als Aken, is een leuke stad voor het maken van een stedentrip. Onder de Franse naam is de stad gekend als Aix-la-Chapelle. Geografisch is de stad gelegen in het westen van Noordrijn-Westfalen, dus ook in het westen van Duitslandd. Dat de stad heel groot is, is merkbaar aan het aantal inwoners. Aachen telt namelijk ongeveer 250.000 inwoners.

Kunst en cultuur opsnuiven

Kunst en cultuur is een integraal onderdeel van het leven in Aken. De stad bezit ongewone kunst. Dit is één van de belangrijke redenen waarvoor mensen al tientallen jaren lang naar Aken reizen. De kunstcollectie in Aachen richt zich voornamelijk op Amerikaanse popkunst, fotokunst, realisme en hyperrealisme, de Duitse De Nieuwe Wilden (Neue Wilde), evenals Russische, Cubaanse en Chinese kunst.

Het Suermondt Ludwig Museum bevat bijvoorbeeld een aantal opmerkelijke sculpturen en schilderijen uit de 17e eeuw. Dit museum herbergt voornamelijk fijne kunst vanaf de middeleeuwen tot op heden.

Onderwijs in Aachen

Het onderwijs in Aken is zeer belangrijk. Het bezit één van de belangrijkste universiteiten van Duitsland die uitmuntend zijn op het gebied van technologisch onderzoek. Ook kent Aachen meer dan 5000 internationale studenten.

Belangrijke bezienswaardigheden in Aken

Aken bezit verschillende bezienswaardigheden. Hier volgen er enkele.

Het Grashaus

Het Grashaus is een gebouw aan de vismarkt in Aken. Het is één van de oudste huizen in de stad. Het Grashaus werd afgewerkt in 1267. De naam komt van het gras. In de middeleeuwen vonden er op het gras executies en volksfeesten plaats. Naar verluidt gingen ook de begrafenissen van de geëxecuteerden er door.

De Dom van Aken

De Dom van Aken is één van de rijksten in Duitsland. Het indrukwekkende gebouw heeft prachtige ramen die zeker bezichtigd moeten worden tijdens een weekend Aachen. Ze werd gebouwd tussen 796 en 804. Enkele eeuwen later werd ze uitgebreid.

De Elisenbrunnen

De Elisenbrunnen is één van de beroemdste bezienswaardigheden in Aachen. Twee van de beroemde fonteinen in de stad zijn er gelegen.

Eten in Aachen

Aken heeft enkele restaurants waar lekker gegeten kan worden. Exotische specerijen en unieke bereidingen worden er tegen een goedkoop tarief gegeten. Enkele uitstekende restaurants zijn: Kink-Lon, Kaiserhof, OaseSchnell-Restaurant, Am knipp, Jasmin Garten, Das Labyrint, Adams Bistro en Battice Bistro.

Hotels in Aken

In Aken zijn moderne en stijlvolle hotels te vinden die veel comfort aanbieden tegen een voordelige prijs. Enkele uitstekende hotels in Achen zijn:

Een kort verblijf in Aken zal niet teleurstellend zijn! Aken ligt trouwens aan de rand van de Eifel. Een uitstapje naar deze bekende Duitse vakantiestreek is wellicht het overwegen waard als u toch van plan bent naar Aken te gaan.