Eifel

Een lang weekend naar de Duitse Eifel

De Eifel is een zeer bekend gebied in Duitsland. Het wordt zeer vaak bezocht voor een lang weekend weg door Nederlanders, maar ook door Belgen. Deze streek bevat verschillende Duitse steden, waaronder:

De Eifel loopt ook door in de Belgische Oostkantons, waardoor er dus ook een Belgische Eifel bestaat.

Ontspanning troef tijdens een Eifel weekend

De Eifel bevat een bijzonder mooie natuur. Onder andere daardoor is het één en al ontspanning tijdens een weekend weg naar de Eifel. Het is er mogelijk om schitterende wandelingen te maken, maar ook gezellige fietstochten. Ook gaan veel toeristen naar de Eifel om er aan wildwateractiviteiten te doen. Raften, kajakken en hydrospeeding behoren er tot de mogelijkheden.

De steden die zich in de Eifel bevinden hebben zoveel te bieden dat een weekend eigenlijk te kort is om alles te ontdekken. De vele kerken, musea, wijngaarden en kastelen zijn er meer dan de moeite waard om te bezichtigen.

Accommodaties voor een verblijf in de Eifel

De Eifel biedt heel wat mogelijkheden aan voor een gezellig verblijf. Voor de gezinnen zijn er kindvriendelijke hotels beschikbaar, maar uiteraard zijn er nog andere hotels in alle soorten en maten te vinden. Verblijven in een gezellige chalet, vakantiehuis of appartement behoren ook tot de vele mogelijkheden.