Monschau

Een weekend weg naar Monschau

Monschau is een klein, Duits bergstadje in de Eifel. Er bestaan veel prachtige steden in Duitsland, maar deze stad springt er zonder twijfel bovenuit. Bij het zoeken naar een geschikte plaats voor een lang weekend weg, behoort Monschau zeker tot de mogelijkheden.

De stad is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, niet zo ver van Aken en net aan de grens met België. Het is dus een Duitse vakantiebestemming die gemakkelijk met de wagen te bereiken is. Aangezien de stad veel toeristen ontvangt, is het er betalend parkeren.

Monschau ligt in de Eifel, een gebied met mooie bossen en rotsachtige bergen. De stad is verborgen in een smalle vallei met een kleine bergrivier, waardoor het er gezellig vertoeven is.

Bezienswaardigheden in Monschau

Monschau heeft verschillende bezienswaardigheden. Bij de aankomst in de stad, is er een klif te zien met een kasteel bovenop dat dateert uit de 14e eeuw. Dit is het kasteel van de hertogen van Gulik. Ook zijn er verschillende kerken gelegen die te bezoeken zijn.

De stad heeft tevens een zeer gezellig stadscentrum. Er zijn smalle straatjes met vele bochten en zelfs middeleeuwse huisjes. Deze huisjes zien er uiteraard zeer oud uit, veel ouder dan op andere plaatsen in Duitsland. Echter hebben ze wel een zeer frisse uitstraling en lijken ze goed verzorgd en netjes. Dit creëert een prachtig beeld van een echte, middeleeuwse stad die tot in onze huidige tijd goed bewaard is gebleven. In Monschau zijn er veel restaurants, cafés en souvenirwinkels te vinden.

Een steile klim naar de top van de berg bezorgt de toeristen een prachtig beeld over de stad. De kleine, middeleeuwse huisjes geven een uniek beeld weer. Op de top liggen ook ruïnes van een oud gebouw of kasteel. Een fototoestel mag hier niet vergeten worden, want het uitzicht is er gewoon geweldig, net zoals in een sprookje!

Monschau bevat tevens een glasfabriek met een winkel. Toeristen die geluk hebben, kunnen zien hoe er meesterwerken van glas gemaakt worden. Er worden meerdere malen per dag liveshows gegeven.

Accommodaties in Monschau

Voor een lang weekend weg naar Monschau moet er uiteraard een uitstekende accommodatie geboekt worden. Dit is mogelijk in onderstaande verblijven:

Voor ieder wat wils in het middeleeuwse Monschau!