Cochem

Een lang weekend weg naar Cochem

Cochem is een kleine, gezellige stad die aan de Duitse Moezel gelegen is. Er zijn ongeveer 5000 inwoners. De stad straalt een bepaalde charme uit, hetgeen een goed gevoel geeft tijdens een korte vakantie in Duitsland. Er zijn verschillende hotels gelegen. Sommige hotels bieden een prachtig uitzicht over de rivier de Moezel.

De rijksburcht van Cochem

Eén van de interessante bezienswaardigheden in Cochem is ongetwijfeld de rijksburcht. Ze is gelegen op een bergkegel, op een hoogte van zo'n 100 meter boven het stadscentrum. Het beeld van deze burcht is zeer uniek. Vroeger diende ze als tolburcht. Volgens geruchten werd deze rijksburcht gebouwd rond het jaar 1100. Jammer genoeg werd ze door de Fransen vernietigd in 1689. Nadien werd ze heropgebouwd in een prachtige, romantische stijl. Het duurde ongeveer 3 jaren voordat deze hoogteburcht volledig heropgebouwd werd. Onder andere Napoleon heeft er gewoond.

Tijdens een weekendje Cochem moet de rijksburcht van Cochem zeker bezocht worden. Momenteel is er een museum in gevestigd. Er zijn enkele interessante bezienswaardigheden. Het zicht vanuit de burcht over de Moezel is buitengewoon schitterend. Van de 50 ruimten in de burcht kunnen vakantiegangers er 7 bezoeken. De ridderzaal, de harnassen, de eetzaal, de meubels, de tapijten, de schilderijen, enzovoort, het zijn allemaal bijzondere aspecten die de moeite waard zijn om te bezichtigen! Een boottocht over de Moezel wordt ook vaak ondernomen. Vanaf het water gezien is nog bijzonderder om de Moezelstreek te ontdekken.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten in Cochem

De moezelwijnen zijn zeer bekend. Cochem is de ideale plaats om deze wijnen te proeven en wijngaarden te bezoeken. Ook is de Sint-Martinuskerk een aanrader om te bezoeken. Ze bestaat al sinds 1456. Voor de wandelliefhebbers en vakantiegangers die van fietsen houden is deze streek zeer ontspannend en prachtig!

Hotels en accommodaties in Cochem

Cochem heeft meer dan 100 hotels en andere accommodaties. Bij het selecteren van een verblijf, is het goed om te onthouden waar te verblijven. Sommige kamers bieden namelijk een prachtig uitzicht over de Moezel, om helemaal te ontspannen tijdens een korte vakantie in de stad. Uitstekende accommodaties zijn:

Een verblijf in Cochem moet natuurlijk uitstekend zijn. Dit is een must voor een goede vakantie in dit Duitse stadje. Bovenstaande hotels zijn zeker aanraders om te boeken!