Trier

Een korte vakantie naar de oudste stad Trier

Samen met de Duitse stad Worms is Trier de oudste stad van het land. Het spreekt dan ook voor zich dat Trier een rijke geschiedenis kent. Er leven veel studenten uit Luxemburg, maar ook telt de stad veel inwoners, meer dan 100.000. De belangrijkste inwoner uit de geschiedenis is Karl Marx. Deze belangrijke, historische persoon is in Trier geboren. Het Karl Marx huis is zijn geboortehuis dat momenteel bezocht kan worden als museum. Verschillende Trierse gebouwen behoren al vanaf het jaar 1986 tot het UNESCO werelderfgoed, zoals de dom, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en verschillende Romeinse monumenten.

Trier heeft veel troeven voor vakantiegangers. Vandaar dat het ook een populaire vakantiebestemming is. Toeristen gaan vooral naar Trier omwille van de Romeinse, oud stad met interessante monumenten, maar ook door de prachtige locatie van Trier in het Moezeldal. Ook is er winkelplezier te vinden. De lokale wijnen zijn eveneens een toeristentrekker.

De geschiedenis van Trier

Keizer Augustus was een Romeinse keizer die de stad Trier in 16 voor Christus liet opbouwen. In die tijd heette de stad niet Trier, maar Augusta Treverorum. De stad werd de hoofdstad van Belgica Prima, een Romeinse provincie. Trier was in die tijd niet zomaar een hoofdstad, maar het was de hoofdstad van het volledige West-Romeinse Rijk. De Romeinse stadspoort die het beste bewaard is gebleven in het noorden van de Alpen, is de Porta Nigra. Dit is het historische monument dat dateert uit de 2e eeuw en hetgeen elke vakantieganger gezien moet hebben. Uiteraard zijn er in Trier ook nog andere Romeinse monumenten te zien, zoals: de Keizerthermen, het Romeinse amfitheater, de Basilica en de Barbarathermen.

Helaas werd Trier zwaar vernietigd en beschadigd tijdens de tweede wereldoorlog. Gelukkig kon de stad zich van deze schade herstellen.

Bezienswaardigheden in Trier

Trier kent verschillende bezienswaardigheden, waaronder:

In de stad kan ook wat van het commerciƫle aspect ontdekt worden. Trier produceert onder andere tabakswaren, textiel, banden, keramiek, schoenen en natuurlijk staat Trier ook bekend door de zeer lekkere Moezelwijnen.

Verblijven in Trier

Of het nu voor een korte vakantie is of een lang weekend weg, Trier heeft verschillende uitstekende accommodaties beschikbaar. Vijf sterren hotel Blesius Garten is bijvoorbeeld een gegeerd hotel!