Bernkastel-Kues

Een weekend naar Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een zeer populaire vakantiebestemming voor een gezellig weekendje weg aan de Moezel. De plaats trekt veel toeristen aan. Dit komt onder andere omdat het tussen de wijngaarden gelegen is. De naam Bernkastel-Kues toont aan dat het stadje uit twee delen bestaat: het oude Bernkastel en het modernere Kues. Op de rechteroever van de Moezel ligt Bernkastel, terwijl op de linkeroever Kues gelegen is. Deze twee delen van de stad worden met elkaar verbonden door een brug.

Wat te doen in Bernkastel-Kues

De vakantiebestemming kent verschillende bezienswaardigheden. Eerst en vooral is het historische centrum met de verscheidene vakwerkhuizen leuk om door te wandelen. De smalle stegen met trappen leiden toeristen naar de gezellige wijngaarden. Het stadhuis werd in 1608 gemaakt in renaissancestijl.

In het verleden verbleven de aartsbisschoppen uit Trier in Burg Landshut. Het was hun zomerverblijf. Momenteel is het een ruïne, maar leuk om eens te bekijken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het oude station, de markt en het klooster de Cusanusstift. In dit klooster zijn momenteel een wereldberoemde bibliotheek en een wijnmuseum te vinden. Een rondvaart over de Moezel mag zeker niet ontbreken in uw reisprogramma, dit is zondermeer een bijzonder leuke ervaring om mee te maken.

Wandelen in Bernkastel-Kues

Wandelen tussen de wijngaarden van deze stad is zeer aangenaam. De sfeer is er erg rustgevend. Dit komt door het groene landschap dat zeer verzorgd is. Wandelaars kunnen er genieten van de heerlijke buitenlucht in een aangename omgeving. Andere leuke dingen om te doen zijn onder andere fietsen, hiking, minigolf en hengelsport.

Overnachten tijdens een weekendje weg

Overnachten tijdens een korte vakantie in Bernkastel-Kues is mogelijk in één van de ongeveer honderd accommodaties die er te vinden zijn. Deze accommodaties zijn uiteenlopend, van vakantiehuizen en appartementen tot hotels met 3, 4 of 5 sterren. Vakantiegangers die houden van fietsen of een andere leuke activiteit waar een bepaald materiaal voor nodig is, kunnen hun accommodatie het beste hierop selecteren. Er zijn namelijk verblijven waar het mogelijk is om fietsen te huren, of andere benodigdheden. Ook is het mogelijk om bij sommige accommodaties wijnproeverijen te reserveren.

Enkele uitstekende accommodaties om te verblijven zijn:

Een korte vakantie naar Bernkastel-Kues is zeker en vast aan te raden!