Met de trein door Duitsland

Met de trein naar Duitsland

Een weekendje weg is heel leuk, maar het vervoer is vaak wat lastiger. Daarom is de trein een ideaal vervoersmiddel. Zeker als het gaat over een weekendje Duitsland, want met de trein naar Duitsland gaan is erg gemakkelijk, goedkoop en gezellig samen!

Weekendje Duitsland per trein

Het spoorwegnetwerk in Duitsland is zeer goed. Vanuit Nederland is het dan ook gemakkelijk om er met de trein naartoe te reizen. Het is mogelijk om treintickets naar Duitsland en terug aan te kopen bij NS International. Echter kunnen er online ook treintickets aangekocht worden bij de Duitse maatschappij, DB Bahn. Door treintickets te vergelijken tussen NS International en DB Bahn kunnen natuurlijk de goedkoopste tickets gereserveerd worden! Dit is één van de vele voordelen van online boeken.

ICE hogesnelheidstrein Nederland Duitsland

De ICT hogesnelheidstreinen rijden aan een zeer hoge snelheid, waardoor het snel reizen is naar een bepaalde vakantiebestemming. Het is mogelijk om op te stappen in één van de grote Nederlandse steden, zoals Amsterdam of Utrecht en vervolgens naar grote steden in Duitsland te rijden.

De prijs van treintickets naar Duitsland kunnen zeer sterk variëren. Hoe vroeger dat de tickets aangekocht worden, hoe goedkoper dat ze zijn. Dit is meestal zo, want uiteraard is het via speciale acties ook mogelijk om treintickets te kopen met een mooie korting.

Autoslaaptrein weekendje Duitsland

Met z'n tweeën is het heel gezellig om te trein te nemen. Er zijn ook autoslaaptreinen die naar Duitsland rijden. Echter zijn deze vaak volzet. Daarom is het interessant om een treinticket voor de autoslaaptrein goed op voorhand te boeken. Vanuit Den Bosch is het voor een weekendje Duitsland bijvoorbeeld mogelijk om op te stappen in de autoslaaptrein. Er zijn autoslaaptreinen die naar onder andere Keulen en Düsseldorf rijden. Deze steden zijn zeer aangenaam voor het maken van een stedentrip.

Vakantiebestemmingen weekendje weg Duitsland

Een weekendje weg met z'n tweeën is natuurlijk heel gezellig, of uiteraard ook met vrienden en met de familie. Echter is het leuk om te weten waar de trein zoal naartoe reist. Volgende steden en regio's zijn zeker aan te raden voor een weekendje weg of stedentrip met de trein naar Duitsland:

Er is voor een weekend Duitsland duidelijk keuze genoeg om vanuit Nederland met de trein naartoe te reizen.