Met de auto naar Duitsland

Roadtrippen door Duitsland

In Duitsland rijden de auto’s altijd veel sneller dan in Nederland. Je hebt natuurlijk vaak ook een veel grotere afstand te overbruggen, waardoor er talloze snelwegen zijn met meerdere banen om al die verschillende auto’s naar hun verschillende bestemmingen te kunnen leiden. Door de goede verbinding tussen de steden en de kleinere paadjes richting vele mooi authentieke dorpjes is het erg leuk om met een auto door Duitsland te cruisen. Zo kun je al de steden die jij wenst te zien gemakkelijk aandoen, wanneer je daar zin in hebt.

Voorbereiding van de auto vakantie

Thuis kun je al vroeg met de voorbereiding aan de gang. Hoe heerlijk om alvast wat dingen te regelen voor je aanstaande vakantie. Zo wil je natuurlijk dat de auto tip top in orde is, zodat je beschermd bent voor pech onder weg. Uiteraard is een verzekering handig voor het geval er plotseling toch wat gebeurd. Wellicht koop je een mooie bak voor op de auto waar alle camping- en slaapspullen in opgeborgen kunnen worden. Kortom, er is van alles wat voor deze grote reis geregeld kan worden, voordat je daadwerkelijk op reis gaat.

Goed het seizoen checken

Voordat je richting Duitsland gaat is het verstandig te checken of je ook nog wat nodig hebt in Duitsland. Soms heb je een vignet nodig voor een land. Gelukkig kun je in Duitsland zo door rijden. Echter wanneer je in de winter met de auto naar Duitsland gaat of met de auto door Duitsland rijdt op weg naar je wintersport bestemming, dan is er een belangrijke regel te onthouden. Wanneer de winter namelijk barre omstandigheden veroorzaakt zijn jullie genoodzaakt om officiële winterbanden onder de auto te plaatsen, zodat je volledig veilig de weg op kunt.

Een milieusticker op je auto

Tegenwoordig mag je in vele steden niet meer rijden als je geen milieusticker op de auto hebt. Dit om smerige lucht in de stad tegen te gaan. Moet je dus wel in Duitse steden zijn, dan kan je online checken of je daar wellicht zo een sticker voor nodig hebt. In het geval dat je deze wel op je auto geplakt moet hebben kan je dit aanvragen en linken aan je kenteken. Pas als je een andere auto met een nieuw kenteken hebt moet je zorgen voor een nieuwe sticker. Je hoeft dus gelukkig niet voor elk jaar weer een nieuwe milieusticker te halen. Een handige manier om de lucht wat frisser te houden boven de stad. De sticker kost gemiddeld tien euro en is naast online te bestellen ook bij aardig wat tankstations te krijgen.