Wintersport weekend in Duitsland

Weekend wintersport Duitsland

Een shortski naar Duitsland kan heel variërend zijn. Skiën, snowboarden, rodelen, enzovoort: het kan allemaal tijdens een weekend wintersport in Duitsland. Wintersport in Duitsland betekent niet alleen skiën of snowboarden, maar ook genieten van de heerlijke wellness faciliteiten die Duitsland rijk is. Er zijn binnen-  en buitenzwembaden in de bergen om een gezellige plons te nemen, maar ook kan een sauna en een massage verlichting brengen na een zware dag.

Naast de bekende skioorden in het Sauerland als Winterberg en Willingen kan wintersport in Duitsland het beste doorgaan in het zuiden van het land. Des te zuidelijker des te sneeuwzeker wordt het. Indien er tijd is, kan er ook een bezoek gebracht worden aan Slot Neuschwanstein. Dit is perfect voor elke wintersporter die ook eens iets wat anders wilt doen.

Wintersport rond Slot Neuschwanstein, Schwangau en Beieren

De combinatie van een wintersport weekend in Duitsland met een bezoek aan één van de meest populaire kastelen ter wereld is dus perfect mogelijk. Verblijven in een populair hotel of appartement met een prachtig uitzicht op één van de Duitse kastelen, is bijzonder uniek. Vooral wanneer het 's nachts verlicht wordt is dit prachtig.

Shortski Tegelberg in Schwangau

Tegelberg heeft een hoogte van zo'n 1720 meter. Het is een skigebied in het Duitse Schwangau. Er is een kabelbaan, 4 skiliften en veel licht voorzien tijdens de donkere avonden. Het is er genieten van zo'n 7,3 kilometer afdalingen en een aparte rodelbaan. Beginnende skiërs kunnen ook in dit skigebied terecht. Er is een skischool gelegen. Ook zijn er voldoende verhuurfaciliteiten voor de vakantiegangers die dit wensen. De sneeuwmachines bieden de nodige sneeuwgaranties.

Skigebied Buchenberg in Buching

Buchenberg is een skigebied met zo'n 1140 meter hoogte. Een bijzonder hoogtepunt in dit skigebied is de 2,5 kilometer lange rodelbaan die genomen kan worden vanaf de top van de berg. De hut bovenop de berg biedt een prachtig uitzicht op de meren en de vallei. Dit gebied is ideaal voor beginners en families, maar ook voor de rodelende fans.

Skigebied Alpspitz in Nesselwang

Een weekend wintersport in Duitsland kan ook doorgaan in skigebied Alpspitz. Dit skigebied is op slechts 20 minuten rijden van Schwangau gelegen. Het is een zeer gevarieerd skigebied dat plezier biedt aan gevorderden, beginners en gezinnen. Er is een skischool gelegen om te leren skiën, snowboarden en rodelen. Ook is de après-ski er heel aangenaam en bieden de sneeuwmachines er sneeuwgarantie.

Andere plaatsen om te skiën tijdens een wintersport weekend Duitsland

Hier volgen nog enkele andere bestemmingen waar het mogelijk is om gezellig te skiën tijdens een weekend wintersport in Duitsland:

Buiten de skigebieden en mogelijkheden in dit artikel, kent Duitsland nog andere gezellige regio's om aan wintersport te doen. Een weekend wintersport is heel gezellig, ook met z’n tweeën!