Milieusticker in Duitsland

Milieuzones in Duitse steden voor een schonere lucht

Je merkt over de hele wereld dat de mensen tegenwoordig steeds meer bezig zijn met het milieu. De overheid hamert er natuurlijk ook steeds meer op, maar ook de bevolking zelf wordt zich bewust van het belang voor schone lucht. Zowel voor de gezondheid van ons als die van de toekomstige generaties. Zo kom je allerlei maatregelen tegen en in Duitsland is een van die maatregelen de komst van de milieuzones in een aantal steden in Duitsland. Hier mag je alleen rijden met een bepaalde milieusticker, welke aangeeft hoe milieu vervuilend jou auto is.

Met milieusticker onbezorgd op vakantie in Duitsland

Mocht je naar Duitsland op vakantie gaan of door het land rijden naar je vakantiebestemming, dan is het van groot belang dat je de milieusticker aanschaft. Bij het niet hebben van zo een sticker kun je namelijk een fikse boete krijgen. Dit geld besteed je vooral op vakantie natuurlijk liever aan iets anders. Namelijk aan iets leuks als een uitje naar een tof pretpark in Duitsland. Daarom is een tientje voor zo een milieusticker geen slecht idee en een handige manier om te helpen om de verkeerde stoffen in de lucht wat terug te dringen.

De verschillende soorten milieustickers

Je hebt in Duitsland milieustickers in verschillende kleuren. Zo zijn er groene, gele en rode stickers. Wanneer je een groen sticker hebt, dan heb je een erg milieuvriendelijke auto. De gele sticker betekent dat je auto iets minder milieuvriendelijk is. De rode sticker is inmiddels uit de omloop, maar een blauwe sticker is een nieuwe die er staat aan te komen. Elektrische auto’s en dieselmotors met bepaalde roetfilters zijn vaak veilig. Pas bij de wat oudere auto’s zal je merken dat niet alles meer naar binnen mag. Met een groene sticker mag je dus eigenlijk overal komen.

Een bewuste vakantie

Door de aanschaf van een milieusticker investeer je dus niet alleen wat in schone lucht, maar ben je ook nog eens erg goed bezig om afvalgassen te verminderen en een handje mee te werken aan een beter milieu. Zo heb je een heel groen bewuste vakantie en zorg je dat je de gemene boetes mooi ontloopt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je een bepaalde stad niet in mag rijden, maar kan je gewoon overal lekker heen waar je wilt. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een dagje wilt shoppen, ergens lekker wilt eten, of even wat levendigheid om je heen wil na bijvoorbeeld een poos in de natuur te zijn geweest.