München

Een korte vakantie in München

München is gelegen in het zuidoosten van Duitsland. Het is de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Met ongeveer 1.500.000 miljoen inwoners is dit een zeer grote stad. Volgens historische gegevens werd de stad voor het eerst genoemd rond 1158. Daarom wordt er van uitgegaan dat de stad in dat jaar werd opgericht.

De naam München betekent Monniken. München is de rijkste stad van Duitsland. Ze is wereldwijd beroemd door haar groeiende economie en de schoonheid van de stad. Wat niet onbelangrijk is, is dat het een grote Duitse stad is met de laagste criminaliteit.

Het toerisme in München

Door de nabijheid van de Alpen is het klimaat er mild en consistent. De zon schijnt er regelmatig, zelf wanneer het op vele andere plaatsen regent. Dit betekent dat een bezoek aan München zeer aangenaam is, ongeacht de tijd van het jaar.

Het Oktoberfest

Elk jaar vind het Oktoberfest er plaats. Het is een echte Duitse en zeer populaire traditie waar veel bier te drinken valt.

Attracties om te zien in München

München biedt tal van attracties en bezienswaardigheden om te bezoeken. Enkele van de bekendste zijn:

De bezienswaardigheden en activiteiten zijn te groot om allemaal op te sommen!

Restaurants en Bars in München

München is gelegen in Beieren. Deze deelstaat is beroemd om haar vlezige gerechten en lekkere bieren. Dit weerspiegelt zich natuurlijk ook in het voedsel van München. Sommige van de beter bekende restaurants in München zijn Dallmayr, Brenner, Ratskeller, Tantris, Ederer, Cocoon en Pfistermuhle im Platzl Hotel Munchen.

In een aantal gebieden zijn er groepen met leuke bars, pubs en clubs te vinden, zoals Schwabing en Haidhausen.

Vervoer en verblijf in München

Het is mogelijk om in München te verblijven in één van de vele hotels, maar ook kan het een optie zijn om een verblijf te boeken in één van de campings rondom de stad. Het huren van een wagen is er mogelijk, waardoor het gemakkelijk is om zich te verplaatsen in en rond München. Via een huurwagen kan ook de omgeving buiten München in Beieren verkend worden.