Hamburg

Een weekend weg naar Hamburg

In Noord-Duitsland, ligt de havenstad Hamburg. Het is, na München, de tweede dichtstbevolkte stad van Duitsland. De stad heeft meer dan 1.800.000 inwoners. Ze zijn afkomstig uit verschillende landen. De inwoners hebben er onder andere Turkse, Britse en Poolse achtergronden. Ook wonen er meer dan 20.000 mensen die uit Afghanistan afkomstig zijn, waardoor Hamburg de grootste bevolking van Afghanen in heel Europa heeft. Bijna de helft van de stad is christelijk. De tweede grootste religie is er de islam.

Hamburg voor toeristen

Hamburg is één van de Duitse steden dat op het gebied van historie één van de belangrijkste is van heel het land. Door de jaren heen was de stad de thuisbasis van protestantse vluchtelingen, Portugese joden en katholieke bisschoppen. De stad kreeg te maken met tegenstrijdige luchtaanvallen tegen de nazi's, alsook met Vikingaanvallen, Poolse bezettingen en zelfs de sterfte van tachtig procent van de bevolking tijdens de zwarte dood. Vandaag de dag is de stad een virtueel wonder voor historici en archeologen, evenals iedereen die geïnteresseerd is in de schoonheid van het Duitse vakmanschap.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Net als veel oude Duitse steden is er een overvloed aan historische kerken die niet alleen fascinerend zijn, maar ook mooi. De legendarische Sint Nicolaaskerk was één van de grootste kerken in de stad, maar ze werd verwoest als gevolg van bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog. Enkel de toren die 147 meter hoog is, bleef nog overeind staan. Deze is nog steeds te bewonderen. De toren was voor zeer lange tijd het hoogste bouwwerk ter wereld.

De vele kanalen geven een extra uitstraling aan Hamburg, die bij zonsondergang doen denken aan Venetië. Er zijn meer dan 2300 bruggen in de stad gelegen, wat een hoger aantal is dan het totaal aantal bruggen van Venetië en Amsterdam samen. Met deze unieke schoonheid, wordt snel vergeten dat Hamburg veel meer in petto heeft.

De Elbphilharmonie is een belangrijke concertzaal, waar uiteraard veel te beleven valt. Buiten deze concertzaal zijn er nog andere zalen beschikbaar voor indoor entertainment, meer dan 50 musea en nog veel meer. Het is niet voor niets één van de meest populaire steden om te bezoeken in Duitsland. Geschat wordt dat Hamburg elk jaar door iets minder dan 10 miljoen toeristen bezocht wordt, met overnachting.

Hotels in Hamburg

In Hamburg zijn er veel populaire hotels, waaronder:

Een stedentrip naar Hamburg zal niet vervelen!