Keulen

Een weekend Keulen

De stad Keulen is één van de oudste en één van de grootste steden in Duitsland. De bevolking wordt er geschat op 1.000.000. Het is een belangrijke stad voor zaken, toerisme, media en politiek. Vakantiegangers kunnen er genieten van de diversiteit van de stad. Dit komt onder andere doordat de informatie in de stad beschikbaar is in verschillende talen, zoals Nederland, Frans, Engels, Spaans en Japans. Hoewel Duits er de officiële taal is, wordt de stad bewoond door tal van immigranten uit andere landen.

De geschiedenis van Keulen

Een Duitse stam, bekend als de Ubiërs, richtten Keulen op als vestigingsplaats. Nadien herkenden de Romeinen de stad en noemden ze Colonia Claudia Ara Agrippinensium. In de middeleeuwen heeft Keulen de strategische ligging gebruikt voor een positieve, economische groei. Het werd een belangrijke passage voor de handel. Daarnaast is de stad gebouwd als het centrum voor vervoer en havenplaats. Het werd een vrije stad onder de soevereiniteit van het Heilige Romeinse Rijk. Echter werd de stad ontdaan van haar gestalte als een vrije stad tijdens de Franse periode. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed de stad 262 luchtaanvallen. Het gevolg hiervan was de dood van 20.000 personen. Na de oorlog heeft Keulen de stad herbouwd.

Doe-tips in Keulen

Er zijn veel dingen te doen en te zien in Keulen. Eén van de grootste festiviteiten is de Gay Pride van Keulen. Ongeveer 1 miljoen mensen wonen deze gebeurtenis bij. Het evenement wordt gekenmerkt als een feest met muziek, plezier en trots. Een ander veel bezocht evenement is carnaval.

Een populaire bezienswaardigheid is de Dom van Keulen. Het is een gotische kathedraal met een geweldige architectuur en een prachtig uitzicht op de Rijn. De Dom van Keulen is één van de grootste in Europa. Ook zijn het Romeins-Germaans Museum en het Kolnisches Stadtmuseum erg populair voor vakantiegangers die meer willen weten over de geschiedenis van Keulen. Museum Ludwig huisvest dan weer Picasso's werk en het Imhoff-Stollwerck Museum is de hemel voor chocoladeliefhebbers. Keulen ligt aan de Rijn waarop volop wordt gevaren met luxe passagiersboten, dagtochten op de Rijn zijn bijzonder populair.

Vervoer en hotels

Enkele hotels in Keulen zijn:

Er zijn vier belangrijke manieren om de stad te bezoeken: per bus, per vliegtuig, per trein en per auto. Door het metro- en tramsysteem is het makkelijk om in de stad rond te trekken. Een unieke manier om van de stad te genieten is door het huren van een fiets. Keulen heeft een systeem beschikbaar voor iedereen die ervan houdt om in de stad te fietsen.