Düsseldorf

Een korte Düsseldorf vakantie

Düsseldorf is een elegante metropool aan de Rijn en de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Er zijn meer dan 600.000 inwoners. De fascinatie van deze wereldstad is het beste om te ontdekken tijdens een korte vakantie, zoals een stedentrip of een weekend weg. De stad staat bekend om haar levensstijl, met luxe accommodaties, stijlvolle restaurants, exclusieve winkels, unieke kunst, diverse cultuur en een levendig nachtleven. Met de aanbevelingen in dit artikel zal elke vakantieganger deze levendige stad op een bijzondere en onvergetelijke manier ervaren.

Het toeristische Düsseldorf

Düsseldorf heeft een historische oude binnenstad met een wereldberoemde flair en een leuke winkelstraat, één van de meest luxueuze in Europa. De opera, de bekende theatrale huizen, de musea, de attracties, de rijke kunst en de cultuur wachten op toeristen overdag, terwijl talrijke bars een levendig nachtleven bieden. Tevens is een wandeling aan de Rijn zeer ontspannend.

De Haute Cuisine van Düsseldorf combineert de keuken van het Rijnland met unieke invloeden van andere culturen. Tijdens een weekend weg in Düsseldorf moet zeker het gastronomisch restaurant "Im Schiffchen" uitgetest worden, dat twee Michelin-sterren kreeg.

Luxe hotels in Düsseldorf

In Düsseldorf kan iedereen genieten van een verblijf in luxe hotels. De stijlvol ontworpen suites, de elegante restaurants en de uitnodigende bars zijn er indrukwekkend. Zowel voor zakenmensen, als voor toeristen zijn de hotels er ideaal. Voor iedereen die interesse heeft in wellness en verwennerij zijn deze hotels een suggestie. De dagelijkse routine achterwege laten door te ontspannen in de sauna, via de jacuzzi met champagne en via rustgevende spa behandelingen, het kan er allemaal. De hemelse wellness oases zijn het paradijs voor iedereen. Een voorbeeld van dergelijk hotels is het moderne en elegante 5-sterrenhotel InterContinental. Het biedt de ideale setting voor een onverstoorde tijd om alleen maar te genieten.

Doe-tips in Düsseldorf

De winkelliefhebbers moeten zeker langs de luxe, wereldberoemde winkelboulevard de Königsallee gaan. De ligging ervan is in de directe omgeving van de Rijnpromenade en de historische oude binnenstad. Vanuit deze winkelstraat kunnen gemakkelijk andere zaken bezocht worden, aangezien de centrale ligging ervan. Een mini Rijncruise behoort ook tot de mogelijkheden om te doen als u in Düsseldorf bent.

Düsseldorf heeft zeer veel bezienswaardigheden, waaronder burchten, kerken, kastelen, musea, tentoonstellingen, theaters, bruggen, winkelcentra, speciale gebouwen, parken en leuke evenementen. Enkele voorbeelden zijn:

Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten mogelijk tijdens een weekend Düsseldorf!