Dresden

Een weekend weg naar Dresden

Dresden, met uitzicht op de historische en mooie Elbe-rivier, is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. Er zijn meer dan een half miljoen inwoners. Sinds de oprichting heeft de stad een bijzondere rol gespeeld in de lange en indrukwekkende geschiedenis van het Saksische volk. Tegenwoordig is Dresden bekend om de destructieve bombardementen die door de geallieerde troepen geleid werden. De stad werd volledig vernietigd. Deze droevige gevolgen voor Duitslands hebzucht en woede was een zware pil om te slikken. Toen Dresden volledig vernield was, schreeuwde meer dan alleen Duitsland tot het verlies van één van de meest indrukwekkende steden die ooit werden gebouwd.

De geschiedenis van Dresden

De geschiedenis van Dresden gaat terug tot in de achtste eeuw voor Christus, toen het bewoond werd door mensen van de Neolithische tijd. Na de renaissance werd Dresden de plek voor iedereen die hield van muziek, schrijven, schilderen en architectuur. Nadat koning Augustus vrede en welvaart bracht, werd Dresden één van de meest belangrijke artistieke steden in Europa. De prachtige gebouwen van Dresden waren een inspiratie voor allerlei soorten creatievelingen. In veel schilderijen werd de skyline van Dresden geschilderd door meesters als Johan Christian Dahl en Bernardo Bellotto. Helaas is er niets meer van deze originele, prachtige gebouwen te zien, tenzij in de schilderijen.

De bombardementen van Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog waren niet de eerste die de stad vernielden. De stad kreeg hier in de geschiedenis meermaals mee te maken, vooral in de Zevenjarige Oorlog, de Napoleontische Oorlogen en in de mei opstand, die zich in 1756, 1813 en 1849 voordeden. Elk jaar stromen er op 13 februari duizenden Duitsers naar Dresden om de bombardementen te herdenken. Ondanks haar vernietiging, bouwde Dresden zich na de oorlog terug op tot een wonderbaarlijke stad. Alhoewel veel waardevolle gebouwen gedurende de noodlottige bombardementen voor altijd uit de aarde gewist werden, heeft Dresden nog veel te bieden aan haar toeristen. Dresden wordt door toeristen nog steeds bezocht voor haar geschiedenis, maar ook voor haar nieuwe, indrukwekkende architectuur.

Bezienswaardigheden in Dresden

Dresden heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder:

Buiten deze bezienswaardigheden zijn er nog vele kerken, straten, pleinen, bruggen, fabrieken, parken en musea te bezichtigen.

Hotels in Dresden

Dresden heeft meer dan 300 hotels beschikbaar waaruit zeker en vast een uitstekende keuze gemaakt kan worden!