Bremen

Een korte vakantie in Bremen

Duitsland is een land dat rijk is aan geschiedenis en cultuur. Ook in de stad Bremen is dit te vinden. Bremen fascineert haar bezoekers met een unieke schoonheid. Deze havenstad ligt langs de rivier de Wezer in het noordwesten van Duitsland. Een wandeling langs de rivier, of er even uitblazen is zeer ontspannend. Tevens is het een stad waar de moderne stadsgebouwen ​​naast de rijke schoonheid van het verleden staan.

Doe tips in Bremen

Bremen heeft prachtige plaatsen om te bezoeken. Deze omvatten onder andere parken waar er uitgerust kan worden bij de fonteinen. Er zijn bloemen te zien in een overvloed van geuren en kleuren. Ook bezit de stad betoverende gebouwen en standbeelden die van tijd tot tijd spreken.

De kathedraal van Bremen

Van de verschillende interessante plaatsen die te bezoeken zijn in Bremen, is de kathedraal van St. Peter interessant. Ze wordt ook wel de Dom van Bremen genoemd. Deze kathedraal is meer dan 1200 jaar oud. De grote gevel torent boven het hoofdplein uit. Binnenin de kathedraal zijn indrukwekkende en fijne gedetailleerde schilderijen op de plafonds te zien. Een beklimming in de zuidelijke toren geven bezoekers een panoramisch uitzicht over Bremen. Na een bezoek aan de kathedraal is het leuk om naar Schnoor te wandelen, de oudste wijk van de stad. Er zijn gezellige smalle straatjes met uitstekende restaurants en leuke winkels gelegen.

Hotel Hochzeitshaus

In Bremen bestaat de kans om het kleinste hotel ter wereld te zien. Dit hotel heet het Hochzeitshaus. Het bestaat uit een eenpersoonskamer waar pasgeboren koppels kunnen blijven om hun huwelijk te vieren. Dit hotel werd gebouwd om de behoeften van nieuwe, getrouwde koppels een plaats te geven om hun huwelijk te voltooien.

Het stadhuis van Bremen

Een andere geweldige plek die bezocht kan worden, is het stadhuis van Bremen. Dit bijzondere, gotische herenhuis wordt beschouwd als één van de mooiste in Europa. De bouw van het stadhuis startte in 1410. Het werd aangezien als het symbool van de rijkdom en vrijheid van Bremen en haar inwoners. De schoonheid van het gebouw heeft ertoe geleid dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Hotels in Bremen

Bremen bezit meer dan 150 hotels. Enkele uitstekende hotels die niet te duur zijn om te verblijven zijn:

Uiteraard zijn er nog veel meer andere uitstekende hotels te vinden in Bremen.