Oldenburg

Een gezellig weekend naar Oldenburg

Oldenburg is een stad die gelegen is in het noordwesten van Duitsland en behoort tot de deelstaat Nedersaksen. Ze bezit ongeveer 160.000 inwoners.
De voetgangerszone in Oldenburg is de oudste van het land. Deze stad is zeer charmant en uiteraard ook zeer gezellig om naartoe te gaan.

De geschiedenis van Oldenburg

De geschiedenis van Oldenburg gaat eeuwen terug in de tijd:

De bewogen geschiedenis van Oldenburg is nog steeds zichtbaar in de stad.

Doe-tips in Oldenburg

Oldenburg heeft zowel voor overdag leuke attracties en bezienswaardigheden, als voor 's nachts. De grootste redenen waarom toeristen naar Oldenburg gaan, zijn de winkels, de musea, de expositieruimtes, het theater, de klassieke architectuur, het nachtleven, de concerten en de evenementen. Ook de gastronomie heeft veel baat bij de toeristen.

De stad heeft verschillende winkels en winkelcentra. Er zijn zowel grote ketens te vinden, als kleinere handelaars. In het centrum is een voetgangerszone waardoor het leuk is om er op een rustige manier te winkelen en de stad te verkennen. Op de site van het voormalige overdekte zwembad werd winkelgalerij Schlosshöfe in 2011 geopend met ongeveer 90 gespecialiseerde winkels, cafés en restaurants.

Oldenburg heeft verschillende interessante musea om te bezoeken. Mensen die houden van moderne kunst moeten in het Horst-Janssen-Museum zijn. Dit is ook meteen het meest populaire musea van Oldenburg.

Hotels in Oldenburg

Oldenburg heeft niet zoveel hotels als andere steden, maar ze zijn wel uitstekend om te verblijven! Of een vakantieganger nu verblijft in drie sterren Hotel Wieting Superior, Hotel Bavaria Superior, Hotel Sprenz, AcarA das Penthouse Hotel of Hotel Tafelfreuden, een verblijf in Oldenburg zal meer dan meevallen!