Stade

Een weekendje Stade in Duitsland

Toeristen die naar een prachtige Duitse stad willen gaan, met mooie gebouwen en goed gelegen, moeten zeker in Stade zijn! Deze gemeente is gelegen in Nedersaksen, in het noordwesten van Duitsland. De stad telt meer dan 45.000 inwoners en is gelegen tussen Hamburg en Cuxhaven, aan de oevers van de Elbe.

Stade voor toeristen

Stade biedt tal van historische bezienswaardigheden die dateren uit de 17e eeuw, toen Stade een belangrijke zeehaven was. Dit kwam doordat de gemeente goed gelegen was aan de rivier de Elbe – en nog steeds goed gelegen is aan deze rivier. Tevens was het een deel van de krachtige handelsorganisatie Hansa Immobiliën.

Bijna alle bezienswaardigheden liggen in het stadscentrum. Om de oude stad van Stade verkennen, is het aan te raden om te voet te gaan vanaf het hotel als dit goed gelegen is, of om de auto dicht bij de oude stadsmuur te parkeren en naar de vismarkt te gaan. Van hieruit kunnen mooie en interessante verkenningen uitgevoerd worden. Vakantiegangers die liever met de trein gaan, kunnen ook op die manier naar het stadscentrum van Stade reizen.

Elk bezoek aan Stade moet met een stop aan de vismarkt gebeuren, gelegen in de historische haven naast het Zweedse magazijn aan het einde van het havenbekken. Vandaag de dag is het indrukwekkende opslagcomplex uit de 17e eeuw een museum over de geschiedenis van de stad.

Een bezoek aan Stade is gezellig via een wandeling van Wasser West over de vismarkt, naar het pittoreske Hökerstraße. Hier zijn mooie houten huizen en historische gebouwen te zien. De kleine steegjes inwandelen is leuk om er de achtertuinen en andere verborgen plekken te ontdekken. Veel gebouwen dragen er gouden tekens, zoals roosters, eenhoorns en andere karakters die vroeger een betekenis voor de bedrijven hadden. Een van die oude bedrijven is Löwen Apotheke (Leeuwapotheek), met een indrukwekkende trappenhuis.

Ter hoogte van de Bäkerstraße is aan de linkerkant de Cosmas en Damianuskerk gelegen, de belangrijkste protestantse kerk van Stade. Dankzij zijn hoge achthoekige spiraal is de kerk zichtbaar vanuit vele gebieden in de oude binnenstad. Vanop de hoek van de Sattelmacherstraße zijn het stadhuis en de gotische Sint-Willehaduskerk te zien.

Toeristen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad, moeten naar de Pferdemarkt gaan. Vanaf daar zijn er smalle zijstraatjes die gevolgd kunnen worden, vanaf de Beguinenstraße en de Gründelstraße richting de oude stadsmuur. Via de Neubourgstraße kan er een kleine brug overgestoken worden, om vervolgens een ​​klein eiland te betreden. Dit bevat het openluchtmuseum van Stade. In het museum wordt een oude windmolen uit de 17e eeuw tentoongesteld, een indrukwekkend gesneden portaal en een prachtige bosbouwboerderij. Het is er een leuke plek om te rusten.

Hotels in Stade

In Stade kan er verbleven worden in:

Ontspannen aan het water en cultuur opsnuiven in de stad is ideaal voor een geslaagd weekendje Duitsland!