Hannover

Een korte vakantie in Hannover

Met haar historische monumenten en rijk cultureel erfgoed, is Hannover één van de mooiste en charmantste steden in het noorden van Duitsland. De stad was een voormalige koninklijke hoofdstad, die zelfs tot nu toe zijn prins heeft, Prins Ernst August van Hannover. Deze prins is getrouwd met de zeer bekende Caroline van Monaco. De stad is gelegen aan de rivier de Leine.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Hannover

In Hannover zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen. Kerken, ruïnes en musea worden er het meest bezocht.

De Kröpcke met winkels

De Kröpcke is centraal gelegen in de stad, waar veel winkels zijn, maar ook de beroemde Kröpcke klok. Toeristen kunnen er winkelen, winkelen en nog meer winkelen. Aangezien dit een zeer populair en groot winkelcentrum is, zijn de winkels er geopend tot 's avonds laat. Vanop Kröpcke kan er via de winkelstraten gewandeld worden naar het Centraal Station.

Rode lijnen in Hannover

In Hannover staan er vaak rode lijnen getekend op de grond. Deze rode lijnen zijn kentekenmerken die als gids dienen voor tochten in de stad. Ze brengen toeristen naar de beroemde bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld naar prachtige, oude vakwerkhuizen, het Leibniz-huis, het oude stadhuis, het nieuwe stadhuis, of de opera.

De Hannover Zoo

Voor gezinnen is de dierentuin van Hannover een ideale bestemming. De dierentuin bestaat al sinds 1865, maar moest heropgebouwd worden na de verwoestingen van de tweede wereldoorlog. Ze werd zeer goed ontworpen en aangelegd, waardoor de dieren en elke bezoeker het gevoel krijgen in het wild te wandelen.

Het Maschsee meer

Rond het Maschsee meer is het zeer mooi en ontspannend om te wandelen. Ook kunnen er zeilboten en peddelboten gehuurd worden. Zo kan iedereen op een andere manier van het meer genieten. Vakantiegangers kunnen er ook boottochten maken. De plaats rond het meer wordt vaak gebruikt voor evenementen in de stad.

De Herrenhäuser Gärten

De Herrenhäuser Gärten zijn de Koninklijke Tuinen die bezocht kunnen worden. Het is een enorme collectie tuinen. Iedereen kan er zeker een hele dag in rondwandelen. Het is er zeer groot en indrukwekkend. Het tuinontwerp is een kopie van de tuinen van Versailles.

Hotels in Hannover

Hannover heeft meer dan 700 hotels beschikbaar, waaronder:

Veel plezier en geniet van een verblijf in Hannover!