Bielefeld

Een weekend Bielefeld

Een weekend Bielefeld betekent een korte vakantie naar een zeer gezellige stad dat gelegen is in het westen van Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Er zijn enkele bekende namen te vinden, waaronder Dr. Oetker en Seidensticker, Alcina en JAB Anstoetz, Dürkopp, Gildemeister en Schüco. Zo'n 325.000 mensen wonen hier, waardoor Bielefeld één van de twintig grootste steden in de Bondsrepubliek is.

Bielefeld is een succesvolle, jonge universiteitsstad met in totaal zeven universiteiten en bijna 30.000 studenten. De stad is zich de laatste jaren aan het ontwikkelen tot één van de meest moderne universiteitslocaties in heel Duitsland.

Doe tips in Bielefeld

De stad vierde haar 800ste verjaardag in 2014. Door de ouderdom van de stad zijn er veel fascinerende monumenten naar het industriële verleden van de stad te vinden, zoals de Ravensberger Spinnerei, Museum Wäschefabrik, Dr. Oetker World en het kunstcentrum, Kunsthalle Bielefeld. Een bezoek aan deze bezienswaardigheden is zeker de moeite waard.

Burg Sparrenburg

Gebouwd rond 1240, is Burg Sparrenburg het meest imposante gebouw van de streek. De 37 meter hoge toren biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en het omliggende platteland. Een rondleiding door de ondergrondse passages met hun vele wendingen, is een bijzondere ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het evenement Sparrenburgfest, dat elk jaar opnieuw eind juli gehouden wordt, brengt alle aspecten van de middeleeuwen direct terug naar het leven.

Kunstmuseum Kunsthalle Bielefed

Kunsthalle Bielefeld is een kunstmuseum dat ontworpen werd door de New Yorkse architect Philip Johnson. Het gebouw werd geopend in 1968 als museum- en tentoonstellingscentrum voor internationale kunst uit de 20e eeuw. Het is een trekpleister en één van de populaire bezienswaardigheden van de stad. Het beroemde kubusvormige moderne gebouw van rode zandsteen maakt ook deel uit van de architectuurroute "Museum & Architektur". Afgezien van tijdelijke tentoonstellingen, omvat de collectie onder andere kunstwerken van Picasso, Sonia en Robert Delaunay, Max Beckmann, Man Ray en anderen.

Olderdissen Zoo

De Olderdissen Zoo is een populaire bestemming voor gezinnen en kinderen. De zoo is het hele jaar door geopend. Het ligt in het aantrekkelijke landschap van het Teutoburgerwoud, dat het stadsbeeld van Bielefeld definieert. De dierentuin van Olderdissen is 15 hectare groot en werd geopend in 1930. Ze herbergt ongeveer 450 dieren en 100 verschillende soorten dieren in een bosrijke omgeving met weilanden en vijvers. De dierentuin heeft een uitstekend record voor het fokken van zeldzame dieren die door uitsterven worden bedreigd. De bruine beerbehuizing is een grote attractie voor bezoekers.

Historische oude stad

In het hart van de oude binnenstad van Bielefeld ligt het Oude Marktplein, met haar indrukwekkende historische gevels. Bezienswaardigheden die er te zien zijn, zijn de oude huizen, met name het Crüwell-Haus met haar late gotische kraaibanken die dateren uit het jaar 1530, het Leineweber-Denkmal standbeeld, een symbool van de economische ontwikkeling van de stad en haar nauwe banden met de linnenindustrie.

Hotels in Bielefeld

Bielefeld heeft ongeveer 50 hotels, waaronder:

Iedereen die houdt van een gezellige stad, is in Bielefeld aan het juiste adres!