Büdingen

Een korte vakantie in Büdingen

Büdingen is een plaats in de deelstaat Hessen, aan de oostelijke rand van het Rijngebied en in het zuidoostelijke deel van de Wetterau. Büdingen ligt in een bosrijke omgeving aan de rivier de Seemenbach, bij de overgang van Wetterau Vogelsberg. De stad is landelijk gelegen en beroemd om haar oude, middeleeuwse stad met kasteel. Het is één van de best bewaarde stadscentra in Europa. Büdingen is met een grootte van 122 vierkante kilometer de grootste stad van het district en één van de grootste in Hessen. Er zijn ongeveer 21.000 inwoners.

Büdingen ligt in het oosten van de Wetterau, aan de voet van de vogelberg, op 160 meter boven het zeeniveau. Ze ligt ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van Frankfurt am Main.

De geschiedenis van Büdingen

Reeds in het begin van pre-christelijke tijden zou het gebied rond Büdingen bestaan. Een bewijs hiervan was de Keltische nederzetting van de regio, met name de zeer belangrijke archeologische vondst van de Keltische Prins Glauberg uit de 5e eeuw voor Christus.

Aan het begin van de jaren 700 werd de St. Remigius Kerk in Büdingen-Großendorf gemaakt. Het was een houten kerk met een onbekende grondeigenaar. In 1050 werd de kerk herbouwd en versterkt.

Het toerisme in Büdingen

Büdingen heeft een historisch centrum met vakwerkhuizen, waarvan sommige honderden jaren oud zijn. In de meeste gevallen werd de begane grond gemaakt in massieve zandsteen. Enkele bezienswaardigheden die goed bewaard gebleven zijn in de stad, zijn grote delen van de stadsmuren, de torens en de stadspoorten. Ze zijn gedeeltelijk toegankelijk.

Büdingen ligt aan de Duitse Framework Road. Dit is een Duitse toeristische route die leidt van de rivier de Elbe in het noorden naar het Bodenmeer in het zuiden. Langs deze weg zijn talloze steden gelegen met traditionele, houten huizen. De route is verdeeld in zeven secties, die elk de traditionele gebieden van Nedersaksen, Saksen-Anhalt, Hessen, Thüringen, Beieren en Baden-Württemberg volgen. De totale lengte is bijna 3.000 km.

Een bijzondere attractie is de Untertor (ook bekend als de Kreuztor of de Jerusalem Gate). Het is een middeleeuws complex met twee torens en een poort, die de westelijke ingang van de historische stad Büdingen vormen. Er wordt gezegd dat de poort werd gebouwd als een kopie van de Schaapspoort in Jeruzalem, na een bedevaart van een zoon van graaf Louis. De Untertor is het symbool van de stad Büdingen.

Het Büdinger kasteel kreeg haar huidige verschijning in de 16e eeuw. Tegenwoordig woont er een belangrijke familie. Een gedeelte van het kasteel kan bezichtigd worden, onder andere via rondleidingen.

Hotels in Büdingen

In de stad is het mogelijk om te verblijven in:

Boek zeker eens een vakantie in het gezellig Büdingen!