Hotels in Duitsland

Actief bezig tijdens een weekendje Duitsland

Een weekendje Duitsland is een echte aanrader. De natuur is er schitterend en actief bezig zijn zit er in de lift. De actieve weekendjes naar Duitsland kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Zo is het mogelijk om met z'n tweeën weg te gaan, onder vrienden, met familie of gewoon alleen. Duitsland is zo een veelzijdig land dat alles mogelijk is. In de zomermaanden is het er zeer aangenaam om te fietsen en te wandelen. Tijdens de wintermaanden kunnen deze activiteiten ook ondernomen worden, maar dan zijn vooral de sporten uit het actieve winterseizoen aan te raden.

Enkele leuke activiteiten om te ondernemen tijdens een weekendje Duitsland, zijn:

Een actief weekendje Duitsland tijdens de zomermaanden

Een weekendje mountainbike in een prachtige omgeving kan overal in Duitsland gemaakt worden. Het hoeft daarom niet met de mountainbike te zijn, maar ook de gewone fiets, de elektrische fiets of nog een andere soort fiets is ideaal om Duitsland te verkennen tijdens een weekendje weg. Ook mensen die de golfsport beoefenen komen aan hun trekken bij onze oosterburen. Talloze prachtige golfbanen zijn over de grens aanwezig om bespeeld te worden.

Heerlijk genieten van de natuur, uitblazen tijdens de afdalingen langs het water en een beetje doorzetten op de hellingen in het bos: in Duitsland kan het allemaal! Er zijn een heleboel fietspaden aangelegd, waardoor het fietsen nog aangenamer wordt. Uitrusten kan in één van de gezellige Duitse dorpjes, of ook door het bezoeken van één van de vele kastelen in Duitsland.

De mooiste wandelpaden verkennen

De kastelen zijn een echte trekpleister in Duitsland. Vele fietsers stoppen wel eens aan een kasteel, maar uiteraard zijn er ook veel wandelaars die een prachtig kasteel van binnen uit willen bezichtigen. Er zijn dan ook mooie wandelpaden die een tussenstop aan een kasteel voorzien.

Zomerrodelbanen in Duitsland

Er even tussenuit gaan in Duitsland is voor de actievelingen ongetwijfeld heel leuk. De speciaal aangelegde rodelbanen voor de zomer moeten zeker eens uitgetest worden. Het is dolle pret voor iedereen die van spanning en actie houdt. Zelfs kinderen kunnen een leuke tijd beleven op de rodelbaan!

Actief bezig zijn tijdens het Duitse winterseizoen

Het Duitse winterseizoen is heel belangrijk voor de actieve reizigers. Er zijn veel soorten wintersporten die er ondernomen kunnen worden. Zo is het mogelijk om er gewoon te skiën of te snowboarden, maar ook mogen andere wintersporten niet vergeten worden. Langlaufen is hiervan een mooi voorbeeld. Duitsland is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van langlaufen houdt. De durvers kunnen dan weer eens gaan bobsleeën.

Kinderen mogen hun slee niet vergeten, want de natuur in Duitsland is ideaal om naar beneden te sleeën!