Golfen in Duitsland

Ontspannen tijdens golfweekend in Duitsland

Duitsland kent talloze golfbanen rondom het grensgebied en verder uiteraard door het hele land, welke herkenbaar zijn aan de lage green fees, mooie locaties en een aangename sfeer. Doordat de golfbanen verschillen in moeilijkheidsgraad is er voor een ieder wel een goede golflocatie te vinden. Voor de beginner wellicht eentje waar je het goed kunt leren, voor de gevorderde een uitdagende locatie om het golfen spannend te houden. Bij de golfbanen kun je altijd prima logeren in prachtige hotelletjes en soms prachtige landhuizen. De golfbaan is dan als ware de mega grote tuin rondom de verblijfplaats, waarbij het soms lastig is op te letten door de mooie uitzichten van de omgeving.

Golfen in typerende en karakteristiek Duitse landschappen

Een golfbaan is vaak erg groen en mooi en verdwijnt vaak een beetje in het al bestaande landschap. De baan wordt immers vaak zo aangelegd dat het net lijkt als of het deel van de gevestigde natuur uit maakt. Zo kun je ook de prachtigste golfbanen in Duitsland vinden en daar hoef je niet eens heel ver voor te rijden van uit Nederland. Zo vind je in ons buurland bijvoorbeeld prachtige banen in parkland, maar ook bosbanen en bergachtige of heuvelachtige banen. Ook zijn er linksbanen, die vaak voor de wat gevorderde golfers zijn. Deze banen liggen vaak langs de kust en zijn moeilijk, doordat er weinig bomen zijn en er vaak veel wind is.

Een golfweekend in de Eifel

Naast de vele keuzes rondom het grensgebied met Nederland en Duitsland en langs de Noordzeekust heb je iets Zuidelijker de Eifel, waar zich een aantal populaire golfbanen bevinden. Zo heb je daar Golfresort Bitburgerland, waar de baan heel mooi opgaat in het bergachtige landschap aldaar. Ook in andere hoeken van de Eifel zijn de banen mooi weggelegd in de al bestaande authentieke Duitse landschappen. Zo is het ultiem genieten van de mooie natuur daar en kun je er eindeloos in door blijven golfen, waarbij je bijna vergeet dat ook deze baan is aangelegd.

Een lekker actief en onbezorgd weekendje weg

Golfen in Duitsland betekent een heerlijk onbezorgd weekendje net over de grens, waarin je heerlijk actief bezig kunt zijn en al je zorgen kunt achterlaten. Je doet wat je het liefst doet in je vrije tijd, golfen. Maar op unieke banen, waarbij je heerlijk tot rust kunt komen in de goed uitgeruste hotels en landhuizen. Zo kun je na een actieve middag golfen vaak heerlijk relaxen in een goed uitgerust resort van baden en sauna’s.