Freiburg

Een weekend Freiburg

Freiburg, bekend als “het juweel van het Zwarte Woud", is de poort naar een ontspannende vakantie. Hier begint een reis naar het hart van het Zwarte Woud, want Freiburg is gelegen aan het randje van het Zwarte Woud en straalt een bepaalde charme uit. Dit komt mede door de vriendelijke en gastvrije Freiburgers. Sinds de oprichting in 1120 is Freiburg een historische en culturele stad met een mozaïek van kleuren en verscheidenheid. De culturele diversiteit en het uitstekend onderwijs zijn slechts twee troeven van deze stad.

Freiburg heeft een perfecte ligging. Het is slechts een half uur rijden naar Frankrijk en Zwitserland. De Zwitserse Alpen zijn op anderhalf uur rijden gelegen.

Een bijzondere korte vakantie in een prachtstad

Wandelen is in en rond Freiburg zeer aangenaam. Het landschap rond de stad is prachtig, wat een ontspannend gevoel geeft. Een wandeling door de stad is interessant. In het stadscentrum komt er een multicultureel gevoel naar boven door de vele internationale keukens die er zijn en de restaurants die allerlei verschillende smaken voorzien. Er zijn straten en historische wijken met gebouwen die meer dan 500 jaar oud zijn, waar door de jaren heen miljoenen mensen wandelden. Dit geeft uiteraard een bijzonder gevoel.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Freiburg

Enkele bezienswaardigheden in Freiburg zijn:

Vakantiegangers ontdekken er tijdens een wandeling door de stad ook prachtige gebouwen uit de 18e eeuw.

Accommodaties in Freiburg

Freiburg heeft ongeveer 200 accommodaties ter beschikking van zijn vakantiegangers. Appartementen, hotels en pensions, ze zijn allemaal te vinden in Freiburg. Ook laten sommige accommodaties huisdieren toe. Dit is ideaal voor vakantiegangers die hun hond willen meenemen voor een gezellige wandeling in het Zwarte Woud. Er zijn hotels die fietsverhuur aanbieden, een sauna of zelfs een volledig wellnesscentrum bezitten, massages voorzien, een fitnessruimte bezitten, voorzieningen voor gehandicapten hebben, roomservice aanbieden en nog veel meer faciliteiten hebben. Bij een kort weekend naar Freiburg zijn er hotels die ook luchthavenshuttle voorzien.