Quedlinburg

Een korte vakantie naar Quedlinburg

Quedlinburg is een charmante stad in Duitsland. In de smalle, geplaveide straten zijn meer dan 1300 vakwerkhuizen te vinden. De huizen hebben nog steeds een middeleeuwse uitstraling. Dit komt doordat de stad de oorlog onbeschadigd overleefde. Als gevolg hiervan werd de hele stad op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet.

De geschiedenis van Quedlinburg

In 919 werd Koning Heinrich I in deze stad als koning van Duitsland bekroond. Deze koning was de eerste die over Duitsland als één entiteit regeerde. Net als enkele andere steden van de Harz werd de stad rijk door de mijnbouw.

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de stad zo'n 800 jaren door vrouwen geregeerd werd. In 936 werd er een klooster voor aristocratische vrouwen opgericht door Mathilde, de weduwe van de koning. Haar kleindochter nam de macht later over. De abdissen van het klooster regeerden er tot 1802. In dat jaar viel Napoleon de abdij binnen en werden ze ontbonden.

De eerste Duitse vrouw die naar de universiteit mocht gaan, was tevens een inwoner van Quedlinburg. Dorothea Erxleben werd daardoor in 1754 de eerste Duitse vrouw die de academische titel van medische dokter ontving.

Bezienswaardigheden in Quedlinburg

Tijdens een korte vakantie in Quedlinburg is het leuk om te weten welke bezienswaardigheden er zijn. Hier volgen er een aantal:

Tijdens een korte vakantie in Quedlinburg zullen nog veel meer bezienswaardigheden opduiken!

Verblijven in Quedlinburg

Tijdens een lang weekend weg in Quedlinburg kan er onder andere in onderstaande accommodaties verbleven worden:

Wie houdt van geschiedenis en een gezellige sfeer, is in Quedlinburg aan het juiste adres!