Harz

Een ontspannend lang weekend in de Harz

Het Harzgebergte is het land van de Duitse sprookjes met een schilderachtig landschap. Er zijn steile dakwoningen te zien met kleine ramen en smalle, geplaveide straten, donkere bossen en stormachtige bergen. De Harz in Duitsland is dan ook zonder twijfel een prachtig gebied. Wandelen en fietsen wordt er zeer vaak gedaan. Ook zijn er interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten om te ondernemen. Een gedeelte van de Harz behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wat te doen tijdens een korte vakantie in de Harz

De hoogste berg in de Harz is de Brocken. Hij is 1141 meter hoog en is daarmee ook de hoogste berg van het noordelijke Duitsland. Deze berg maakt deel uit van Nationaal Park Harz. Een wandeling naar de top van de berg is zeker de moeite waard, want het uitzicht is er adembenemend mooi! De Euraziatische Lynx en de zwarte ooievaar zijn er mogelijk te spotten. Vakantiegangers die liever niet wandelen, kunnen een oude stroomtrein nemen om naar de top van de Brocken te rijden.De berg werd in het verleden vaak gebruikt als zendlocatie.

De Harz kent tal van bezienswaardige oude steden. Een aantal die het bezoeken zeker waard zijn: Goslar, Quedlinburg, en Wernigerode. Deze steden hebben allemaal een historische binnenstad met nauwe stegen en veel mooi vakwerkhuizen en kerkgebouwen.

Wintersporten in de Harz

De Harz is een uitstekend gebied om wintersporten te beoefenen. Of het nu gaat over rodelen, skiën, sneeuwwandelen of langlaufen: in de Harz kan het allemaal! Er zijn rodelbanen beschikbaar die tot anderhalve kilometer lang zijn. De winter duurt in de Harz altijd langer dan in andere gebieden, wat ideaal is voor wintersportliefhebbers. Dit komt door de berg de Brocken. Aan de berg is het onder andere meer dan 300 dagen mist en ligt er zo'n 180 dagen sneeuw. In de winter worden er zelfs temperaturen waargenomen tot -28° Celsius!

Accommodaties in de Harz

Voor een lang weekend weg of een korte vakantie is een goede accommodatie belangrijk. In de Harz zijn meer dan 1500 accommodaties beschikbaar en natuurlijk zijn daar uitstekende hotels, pensions, vakantiehuizen en appartementen tussen te vinden. hier volgt alvast een selectie van uitstekende accommodaties in de Harz:

Een korte vakantie in de Harz wordt een onvergetelijke, ontspannende vakantie met verblijf in een fijne accommodatie!