Thüringen

Een veelzijdig weekend Thüringen

Thüringen is een deelstaat dat ongeveer in het midden van Duitsland is gelegen. Het gebied is zo divers dat verschillende soorten vakanties er mogelijk zijn. Elke vakantieganger kan er wel iets vinden wat hem aanspreekt. Of het nu gaat om een wandelvakantie, een fietsvakantie of een andere actieve reis, een culturele vakantie of een spa-vakantie, Thüringen kan het allemaal bieden!

Unesco werelderfgoed in Thüringen

Thüringen is de thuisbasis van tal van cultureel belangrijke bezienswaardigheden. Sommige van deze zijn internationaal erkend voor hun historische betekenis door de UNESCO. Het kasteel van Wartburg in de buurt van Eisenach, het Nationaal Park Hainich en niet minder dan 15 andere unieke bezienswaardigheden maken deel uit van de prestigieuze lijst van werelderfgoed. Veel van deze bezienswaardigheden zijn open voor bezoekers en zijn al enige tijd populaire toeristische attracties.

Kastelen in Thüringen

Het kan ook niet anders dat Thüringen prachtige kastelen bezit. Tijdens een korte vakantie in het gebied is het uitkijken geblazen naar volgende kastelen:

Thüringen bevat nog veel meer kastelen. In totaal zijn het er bijna 40!

Natuur en activiteiten in Thüringen

Of het nu winter of zomer is, Thüringen is altijd uitnodigend als vakantiebestemming. Dit komt onder andere door het uiteenlopende landschap dat bestaat uit bergen, valleien, rivieren, meren en natuurreservaten.

Allereerst is het Thüringenwoud het grootste ononderbroken bosgebied van Duitsland. Hier zijn meer dan 7.000 km goede bewegwijzerde wandelpaden te vinden. Ook het langste en het oudste wandelpad van Duitsland, de beroemde Rennsteig, is er gelegen. Deze wandelweg is maar liefst 169 kilometer lang!

Een spa weekend

Een groot aantal geneeskrachtige bronnen en een zeer gezond klimaat behoren tot de redenen waarom Thüringen een populaire bestemming is geworden om een ontspannende vakantie door te brengen. De duidelijke bewijzen van het feit dat Thüringen een prachtige plek is om te ontspannen en zowel lichaam als geest in goede staat te brengen, zijn het enorme aantal zeer moderne kuuroorden, wellnesscentra en thermische baden die er beschikbaar zijn. Samen met uitstekende spa-hotels die uitnodigende pakketten aanbieden, bieden deze faciliteiten alles aan wat een vakantieganger zoekt.

Hotels in Thüringen

Thüringen bezit meer dan 1000 hotels. Enkele van deze hotels bezitten een wellness gedeelte, zoals: 3 sterren AHORN Berghotel Friedrichroda, 4 sterren Hotel am Schlosspark, 4 sterren HVD Grand Hotel Suhl, 4 sterren Kulturhotel Kaiserhof, 4 sterren H+ Hotel & SPA Friedrichroda, 4 sterren Park Inn by Radisson Weimar en 4 sterren Victor's Residenz-Hotel Teistungenburg.